Sport

Mareritt for Rooney og Everton på Old Trafford

(Manchester United - Everton 4-0). Problemene øker for Everton etter 0-4-tapet mot et Manchester United på krabbegir. For Wayne Rooney ble det ikke noe lystelig gjensyn med Old Trafford.

Av Steinar Bjerkmann

United trengte ikke anstrenge seg all verden for å sikre sesongens fjerde seier. En mektig goal fra Antonio Valencia etter fire minutter og tre sene mål fra Henrikh Mkhitaryan, Romelu Lukaku og Anthony Martial sørget for at United holder følge med byrival Manchester City på toppen av Premier League-tabellen.

Rooney var tilbake på Old Trafford i Everton-drakt. Veteranen skapte lite, men var nær å sette inn 1-1 like etter pause. Fra hjørnet av femmeteren skjøt Rooney, men den tidligere engelske landslagsspissen ble stoppet av sin tidligere lagkamerat David de Gea.

Rooney, som scoret 253 mål på 559 kamper for United, fikk stående applaus da han ble byttet ut sju minutter før slutt på stillingen 1-0 til hjemmelaget.

Koeman i trøbbel

United trengte ikke å gjøre mer enn nødvendig for å latterliggjøre et Everton-lag som gikk helt opp i limingen mot slutten. Målfesten mot slutten av kampen øker presset på Evertons manager Ronald Koeman. Han har fått handle friskt i sommer, men laget ligger på nedrykksplass med kun fire poeng etter fem serierunder.

Det ble trøbbel for Everton allerede etter fire minutter. Etter en fin pasning fra Nemanja Matic i regnværet, kunne Valencia banke inn 1-0 på halvvolley fra drøyt 16 meter. Juan Mata skjøt et frispark i stolpen etter drøye timen.

Etter at Rooney ble byttet ut, satte United inn en sluttspurt som må ha gjort den tidligere Old Trafford-helten betenkt. Spissen så tydelig preget ut der han satt på innbytterbenken.

Williams-miss

Rooney hadde knapt gått av banen før Ashley Williams rotet bort ballen på grusomt vis. Everton-stopperen sendte ballen rett i beina på Lukaku, og den tidligere Everton-spissen spilte vakkert fri Henrikh Mkhitaryan. Armeneren scoret iskaldt alene med Jordan Pickford i Everton-buret.

Og verre skulle det bli. Lukaku dukket opp på bakre stolpe etter at gjestene aldri klarte å klarere et frispark minuttet før slutt. På overtid kunne Martial ordnet 4-0 fra straffemerket etter selv å ha skaffet muligheten fra elleve meter da han presset Morgan Schneiderlin, også han eks Manchester United, til å handse.

Manchester City og Manchester United deler tabelltoppen. Begge har 13 poeng og identisk målforskjell (16-2) etter fem runder. (NTB)

KAMPFAKTA

Engelsk eliteserie fotball søndag, 5. runde:

Chelsea – Arsenal 0-0

41.478 tilskuere.

Rødt kort: David Luiz (87), Chelsea.

Manchester U. – Everton 4-0 (1-0)

Mål: 1-0 Antonio Valencia (4), 2-0 Henrikh Mkhitaryan (83), 3-0 Romelu Lukaku (89), 4-0 Anthony Martial (str. 90).

75.042 tilskuere.