Sport

Derfor får Sjarapova nei til å delta

Maria Sjarapova har vunnet Roland-Garros to ganger, men hun får ikke være med i årets utgave av verdens gjeveste grusturnering i tennis.

Av Sjur Natvig

Den russiske tidligere verdenseneren var nylig tilbake på banen etter å ha sonet 15 måneders dopingutelukkelse. Hun har ikke rukket å skaffe nok rankingpoeng til å være kvalifisert, men håpet på et wildcard til turneringen.

Tirsdag kom svaret, og det var "nei".

– Ingen kan frata henne de to titlene hun vant i Roland-Garros, men jeg kan ikke gi henne wildcardet hun har bedt om, sa Frankrikes tennispresident Bernard Guidicelli.

– Titlene vant hun innen reglene, uten å få noe gratis. Mens wildcard eksisterer for å hjelpe spillere på vei tilbake etter skade, er de ikke ment for dem på vei tilbake etter dopingstraff.

Skadd

Et par timer etter beskjeden fra Paris måtte Sjarapova trekke seg fra sin 2.-rundekamp i WTA-turneringen i Roma på grunn av en skade i låret. Hun ledet 4-6, 6-3, 2-1 over Mirjana Lucic-Baroni da hun ga opp. Hun hadde da fått låret teipet.

– Jeg beklager at jeg måtte trekke meg som følge av en skade i låret. Jeg skal gjennomgå alle nødvendige undersøkelser for å forsikre meg om at det ikke er nødvendig, sa Sjarapova i en uttalelse.

Det skapte debatt da Sjarapova straks dopingstraffen var sonet fikk wildcard til en turnering i Stuttgart som hun egentlig ikke var kvalifisert for. Hun har fått wildcard også i flere andre turneringer, deriblant den i Roma.

Turneringsleder Guy Forget i Roland-Garros har vært klar over at vertene sto overfor en vanskelig avgjørelse.

Kontroversielt

– Noen synes hun ikke fortjener wildcard, andre sier at hun har sonet sin straff og bør få et. Når vi snakker med spillerne, merker vi at det er kontroversielt. Uansett hva vi gjør vil det bli gjenstand for kritikk, sa han nylig til BBC.

Med seier i første runde i Roma skaffet Sjarapova seg poengene som sender henne inn blant de 200 beste i verden. Dermed har hun rett til å spille kvalifisering til Wimbledon senere i sommer. (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: