Sport

Feilaktig straffe felte Leicester

(Atletico Madrid - Leicester 1-0). Leicester gikk på et knepent 0-1-tap borte mot Atlético Madrid i onsdagens kvartfinale, men mesterligaeventyret lever fortsatt for Englands overraskelseslag.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Forrige sesongs usannsynlige Premier League-mester hadde ikke mye å by på i den spanske hovedstaden, men selv uten sin kaptein og stopperkjempe Wes Morgan (ryggskade) lyktes de blåkledde likevel med å få med seg et levelig resultat hjem til tirsdagens returkamp.

Antoine Griezmann scoret kampens eneste mål på et omdiskutert straffespark etter 28 minutter. 26-åringen ventet ut Leicester-keeper Kasper Schmeichel og sendte dansken feil vei.

I forkant ble Griezmann felt av Marc Albrighton etter en saftig Atlético-kontring. Den svenske dommeren Jonas Eriksson mente forseelsen skjedde innenfor 16-meteren, men TV-bildene viste at det var en svært tvilsom avgjørelse.

– Straffen ødela kampplanen vår. Det er vanskelig å svelge når det var så tydelig (utenfor). Vi skulle hatt med oss noe fra kampen. De kunne kanskje ha scoret på det som skulle vært et frispark, men det er enklere å score fra straffemerket, sa Schmeichel skuffet til BT Sport.

Straffescoringen kom på et tidspunkt da Leicester var i ferd med å spille seg litt inn i kampen etter en svært forsiktig start på Vicente Calderon.

Skuddvillig

Gjestene fra England fikk nemlig knapt kjenne på ballen i åpningskvarteret. Atlético styrte spillet for alle pengene, og Koke holdt også på å gi hjemmelaget en drømmestart. Etter bare fire minutter skjøt midtbaneprofilen fra 20 meter og traff stolpen.

Diego Simeone hadde tydelig gitt spillerne sine beskjed om å skyte ofte. Hjemmelaget prøvde seg ofte på distanseskudd mot et lavtliggende Leicester-lag. Sju minutter før pause var Koke igjen nær å få stjernetreff, men denne gangen strøk skuddet lengste kryss.

Leicester hadde som ventet en klar kampplan om å sende Jamie Vardy løpende på kontringer i bakrom, men Atlético Madrid hadde gjort leksen sin. Den engelske landslagsspissen fikk svært lite å jobbe med.

Heller ikke Riyad Mahrez fikk enkle arbeidsforhold. Leicesters playmaker ble stoppet gang på gang av Filipe Luís.

Etter en time ville Mahrez ha straffe, men Eriksson lot korrekt spillet gå videre. 26-åringen konstruerte situasjonen selv og kastet seg lett ned.

Like etter kom Fernando Torres til en stor sjanse for Atlético. Den tidligere Liverpool-stjernen skaffet seg rom, men skled i avslutningsøyeblikket.

Sterk i troen

Leicester virket kjørt mot slutten, men kjempet innbitt og sikret seg et resultat som holder på spenningen til returoppgjøret i England.

– Målet var å komme hit og fortsatt være i kampen etterpå. Vi kan ta dem på hjemmebane, slik som vi gjorde sist (mot Sevilla). Vi vet at vi er sterke hjemme, og jeg er sikker på at vi kan gi dem problemer, sa Leicesters midtbanemann Andy King.

Robert Huth pådro seg gult kort i Madrid onsdag. Det betyr at forsvarsspilleren må stå over den andre kvartfinalekampen.

– Han vil bli et stort savn for oss, mener Schmeichel. (NTB)

KAMPFAKTA

Atlético Madrid (Spania) – Leicester (England) 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Antoine Griezmann (str. 28).

45.000 tilskuere.