Sport

Deila: - Vi felles av personlige feil

VIF-trener Ronny Deila vil ikke skylde på manglende Fair Play for at Vålerenga tapte. - Personlige feil på første og siste mål gjør at vi taper, sier Deila til Dagsavisen.

Mens mange var opptatt av situasjonen som skapte 3-1 til Haugesund, der keeper Marcus Sandberg bommet på et tilbakespill i forlengelsen av en Fair Play-situasjon, var Ronny Deila mer opptatt av de andre tingene som gikk galt.

I gråsonen

- Det er ikke nødvendig å bruke energi på Fair Play. Situasjonen er i gråsonen, men alle ville utnyttet det slik Haugesund gjorde. Jeg gir blaffen i den situasjonen nå. Problemet var gresstusten som fikk ballen til å sprette foran vår keeper. Også verdens beste keeper ville bommet på den ballen, sier Ronny Deila om situasjonen der Marcus Sandberg opplevde alle keeperes mareritt. Og Haugesunds Ibrahim kunne enkelt bredside ballen i mål.

VIF-kaptein Jonatan Tollås Nation var av en helt annen oppfatning. Han mente situasjonen ikke skulle oppstå.

- Jeg mener man kan legge ned konseptet Fair Play hvis slike mål godkjennes, sa han til TV 2.

Deila var mer opptatt av hva som spillemessig sviktet mot Haugesund i årets andre seriekamp. Han var også opptatt av det positive, at laget kom tilbake på 1-3 og hadde energi til å utligne og kunne også avgjort kampen.

- Det viser at vi har karakter, men når vi scorer tre mål på bortebane skal vi vinne kampen, sier han.

Hadde kontroll

Han peker særlig på scoring nummer en og fire. Da har VIF egentlig kontroll. Men Frederik Gytkjær får en klarering fra Robert Lundtsröm rett i beina på 16-meteren og skyter via Markus Nakkim og i mål. Ett minutt før slutt er tre VIF-forsvarere bak ballen, likevel får samme Gytkjær avsluttet ned i hjørnet forbi en fortvilet VIF-keeper. Dansken, som er lillebror til tidligere toppscorer Christian Gytkjær, opplevde sin største kveld på en norsk fotballbane i striregnet i Haugesund.

For Vålerenga svingte det igjen fra strålende øyeblikk til begredelige situasjoner som avgjorde kampen. Hjemme i Oslo satt Christian Grindheim og Moa Abdellaoue og så nederlaget på tv. Nå håper de å bli klare til neste slag, mot Sandefjord på Ullevaal søndag.

Vålerenga overnatter i Haugesund før hjemreisen og har sin neste trening på Ullevaal lørdag.

Mer fra Dagsavisen