Sport

Ny langsiktig hovedavtale på plass

Vålerenga har generalsponsor på plass for de neste fire årene. Men de krever ikke stadionnavnet med på kjøpet.

VALLE: Viktig dag for hele VIF-miljøet på Valle fredag DNB signerte avtalen som gjør dem til Vålerengas generalsponsor i inntil fire år til.
Spillere og støtteapparat fikk det glade budskapet på klubbens forsinkede julebord i går kveld.


Trygghet
– En milepæl for oss. Å ha generalsponsoren på plass gir også et signal til andre. Dessuten er dette en samarbeidspartner som stiller store krav til oss. Det liker vi, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Erik Espeseth til Dagsavisen.
I går signerta han avtalen med DNBs merkevaresjef, Camilla Forberg i Vallhall.

Ingen sum
Partene vil ikke ut med prislappen, men DNB krever ikke navnet på den nye arenaen, noe de heller ikke ser som et stort poeng. Avtalen er stor og kostbar, men selskapet inngår ikke avtaler de ikke tror lønner seg. Erfaringene med Vålerenga er positive, derfor vil de være med videre.
– For oss er ikke et arenanavn viktig, det er for høy pris ut fra hva vi får igjen. Grunnen til at vi inngår avtalen er at vi ser det er gunstig for å tiltrekke oss nye kunder til DNB, styrke lojalitet blant eksisterende kunder og skape unike opplevelser sammen med Vålerenga. sier Forberg til Dagsavisen.
– Hvordan?
– Det er stort og stigende engasjement rundt klubben. Vi ønsker å samarbeide om å skape stolthet og eierskap til klubben, tror at vi sammen skal klare å få flere på fotballkamp, få flere fans og skape unike opplevelser sammen.  I fjor ble for eksempel alle breddeklubber i Oslo invitert til kamp mellom LSK og VIF på Ullevaal. Det var gøy å ha med over 4000 gjester på kamp, noe vi skal gjøre mer av sier Forberg.
Hun ser på Vålerenga som flaggskipet i Oslofotballen og ser et stort potensial i at klubben også samarbeider med andre Osloklubber.


Stor aktør
Selskapet er også inne i Strømsgodset og Lillestrøm og har avtaler med særforbund og Larvik i håndball. Det er en bevisst strategi.
På den nye stadion vil de utvikle nye teknologiske løsninger sammen med VIF. Betalingsløsningen Vipps vil prege Vålerengas nye stadion.
– Avtalen er den klart største vi har på alle områder, og det gir oss en trygghet og forutsigbarhet i det arbeidet som nå ligger foran oss. I tillegg er DNB svært opptatt av å ta del i vårt ønske om igjen å fortjene hedersbetegnelsen Oslos Stolthet. Dette dreier seg blant annet om publikumsaktiviteter, sier Espeseth.
I følge Espeseth er det også lagt opp til at supporterne skal få flere fordeler.
– DNB Eiendom vil være en del av den nye samarbeidsavtalen, i tillegg til et stort fokus på bedriftsmarkedet. Dette betyr også klingende mynt i kassen for Vålerenga fotball – så vel bredde, samfunn og elite, sier han.

Han karakteriserer avtalen som en milepæl for Vålerenga med signaleffekt også for klubbens øvrige samarbeidspartnere.

Også selskapet Memira forlenget sin avtale med Vålerenga fredag.

Nyeste fra Dagsavisen.no: