Sport

Vil ikke ha LSK til stadionåpning

Vålerenga vil ha en moderat motstander i åpningskampen på sitt nye stadion. Sesongkortsalget går strykende.

Bilde 1 av 2

I september neste år spilles åpningskampen på Vålerengas nye stadion, og i den anledning ønsker klubben en motstander som ikke er for provoserende.

Mandag kveld offentliggjøres serieoppsettet for neste sesong. Da får Vålerenga vite hvilken klubb som blir motstander i den historiske stadionåpningen.

– Vi har bedt om å unngå en såkalt «risikokamp». Vi ønsker fokus på oss sjøl som klubb den helgen, sier daglig leder i Vålerenga, Erik Espeseth, til Dagsavisen.

Les også: Maksimalt fem kamper på nytt stadion neste år

I september

Første mulige hjemmekamp er helgen 9-10. september, og i så fall vil Vålerenga legge opp til en stor åpningshelg.

Men for å unngå «risikokamp» står neppe verken Lillestrøm eller Rosenborg på motsatt banehalvdel.

– Det viktigste for oss er få gjennomført åpningen i rolige rammer. Uansett vil det være stor interesse rundt den kampen, sier Espeseth.

Vålerenga får en spesiell sesong med to hjemmebaner ettersom Ullevaal stadion blir hjemmearena fra seriestarten 1. april til utgangen av august. Det betyr ti hjemmekamper på Ullevaal.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Kranselag

Onsdag var det såkalt kranselag for arbeiderne der, en tradisjon man har når taket er tett på et nytt bygg.

– Alle arbeiderne fikk en billett til åpningskampen. Det satte de stor pris på. Vi måtte ha tolk, for de fleste arbeiderne på anlegget er polakker, forteller VIF-sjefen.

Godt salg

Vålerenga startet sesongkortsalget 1. desember og så langt har man fått inn mer inntekter enn hele salget foran både 2016- og 2015-sesongene.

– Dette ser veldig bra ut. Og vi har satt ned prisen på sesongkortene for barn, jeg tror vi er landets billigste med en pris på 500 kroner, sier Espeseth.

– Vi har ventet på denne arenaen lenge og den blir et stort løft for klubben. Men vi skal prestere på Ullevaal også der de fleste hjemmekampene tross alt spilles også neste år, sier sportssjef Kjetil Rekdal.

Spillerne har ferie til 5. januar, da starter Ronny Deila på sin første hele sesong som trener i klubben.

Kommentar: Slik skal det se ut på nye VIF stadion

Mer fra Dagsavisen