Sport

Sesongoppsettet for 2017 blir kveldsshow på tv

Hvem skal spille åpningskampen på Vålerengas nye stadion? Det får vi svar på mandag. I et nytt tv-konsept.

Mandag offentliggjøres neste års terminlister i de to øverste divisjonene i norsk  fotball. Det blir det kveldsshow av på tv.

Vålerenga-trener Ronny Deila er ønsket som en av gjestene når Eliteserien for 2017 (det nye offisielle navnet) lanseres. Vanligvis skjer dette i NFF-regi om formiddagen, men denne gang styres det inn i en tv-sending hos den nye rettighetshaveren Discovery Networks.
– Vi vet det er stor interesse rundt dette, og denne måten er det aldri gjort på før i Norge. Offentliggjøringen av neste sesong skjer hos oss fra klokka 20 om kvelden, sier sportssjef Jan-Erik Aalbu til Dagsavisen.


I praksis betyr det sending på Eurosport Norge, en av kanalene som skal sende norsk seriefotball de neste seks sesongene.
Og det blir ikke noen grovskisse som kommer, Aalbu håper å ha detaljene klare for tv-kampenes dager og tidspunkter fram til sommeren. I tillegg kommer oppsettet for OBOS-ligaen (1. divisjon).
Det er Norges Fotballforbund som syr sammen terminlistene, delvis etter ønske fra klubbene, men det er Eurosport som offentliggjør dem. Dette puslespillet har NFF holdt på med siden det ble klart hvilke 16 lag som spiller i Eliteserien neste år.
Carsten Skjelbred og Bengt Eriksen skal lede sendingen i studio.
For Vålerengas del er en del av spenningen hvilken motstander som får gleden av å spille åpningskampen på deres nye arena i september neste år. Hele vårsesongen skal spilles på Ullevaal stadion.

Seriestart neste år er 1. april for Eliteserien.

Mer fra Dagsavisen