Sport

Bronsejentene samlet 30 år etterpå

De startet det norske håndballeventyret for 30 år siden. Lørdag samlet bronselaget fra 1986 seg i Stavanger og så etterfølgerne i oppkjøringen til EM.

Av Espen Hartvig

STAVANGER: Fredag kveld hadde 86-utgaven og 16-gjengen en felles stjernemiddag. Lørdag var de sammen for å se dagens landslag i aksjon.

Det var disse som tok Norges første håndballmedalje i Nederland: Linn-Siri Jensen, Cathrine Svendsen, Heidi Sundal, Hanne Hegh, Hanne Hogness, Kristin Eide, Trine Haltvik, Karin Irene Singstad, Anne Migliosi Taalesen, Ingrid Steen Ness, Karin Ryen, Unni Birkrem, Kristin Midttun Ihle, Åse Birkrem, Kjerstin Andersen og Annette Skotvoll.

Treneren Sven Tore Jacobsen var ikke med på samlingen lørdag, men Hanne Hegh sier dette om ham.

– Jeg kjente ikke Sven Tore så godt før han overtok landslaget, men opplevd han litt som spiller i Refstad og kanskje også som dametrener i Sverresborg. Han ble nok oppfattet som litt spesiell og «rufsete» fra start, men veldig morsom og tydelig på en god måte. Etter hvert ble vi også litt kjent med galskapen hans, både i ting vi gjorde og ting han sa og mente, sier Hegh.

– Han var en fantastisk trener med varierte og gode treninger. Han var forut for sin tid på mange områder. Flere av oss spillere har nok fått noen aha-opplevelser i senere tid. Men han var også veldig tøff og hard på mange måter, sier hun.

Senere lørdag spilte dagens håndballjenter nok en oppkjøringskamp foran EM i Sverige i desember. (NTB)

Nyeste fra Dagsavisen.no: