Sport

Deila utvider i Vålerenga

Ronny Deila vil bygge VIF langsomt. Og starter med støtte- apparatet.

Bilde 1 av 4

Akkurat nå er den nye VIF-treneren på tur i England der besøk hos Liverpool og Manchester City står på kjøreplanen. Han elsker å studere hvordan andre klubber organiserer seg, både på og utenfor banen. Og ikke minst på treningsgfeltet.

Liten klubb

I den sammenheng er Vålerenga en knøttliten klubb. Som Deila vil gjøre gradvis større uten å gå for fort fram.

– Jeg vil utvide støtteapparatet med to til fire personer. Samtidig vil jeg beholde de som er her. Det er viktig med kontinuitet, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

– Hva ser du etter?

– Vi trenger å styrke det medisinske apparatet, vi trenger mer fokus på fysisk trening, kanskje noe på personlig utvikling og kanskje en hjelpetrener til. Vi får se hva vi får muligheter til, sier han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

400 ansatte

Ettersom Kjetil Rekdal nå er hundre prosent over i stillingen som sportssjef, er ikke han en del av trenerapparatet lenger. Morten Tandberg ledet mange av VIF-treningene i høst og vil fortsette med det.

– Ronny setter sammen det støtteapparatet han vil ha. Slik må det være for en hovedtrener, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

Deila kommer fra Celtic med 400 ansatte. Slik blir det ikke i Vålerenga.

Åpner mot Bærum

Som sportssjef har Rekdal rigget til hele vinterprogrammet allerede. Første treningskamp blir mot Bærum i Vallhall i midten av januar. To treningsleire på La Manga og i Marbella er planlagt.

Forsvarsspillere

Ellers er det Rekdals oppgave å håndtere spillerlogistikken og forhandle om eventuelt nye spillere. Men Ronny Deila må ta valgene.

– Mitt utgangspunkt er at trening og utvikling er gratis. Men vi ser selvfølgelig etter noen forsterkninger. Vi har mye talent i Vålerenga, men det er opplagt at vi trenger noen nye forsvarsspillere etter at Kjetil Wæhler (lagt opp) og Simon Larsen (Start) er borte, sier Ronny Deila.

– Hva slags spillestil skal Vålerenga ha?

– Vi skal ha en energisk spillestil. Da trenger vi spillere med stor fart. Vi skal kanskje ikke løpe mer enn før, men vi skal løpe fortere og smartere. Vi må skape ubalanse hos motstander oftere enn hva vi klarte denne sesongen, sier han.

Spillerne har nå ferie til 2. januar, men trener individuelt.

Nyeste fra Dagsavisen.no: