Sport

VIF-spillere skal trene med Skeid

Tre spillere fra Vålerengas rekruttlag skal trene med Skeid.

Skeid og Vålerenga utveksler spillere på prøvetrening og mandag skal trioen Henrik Udahl (spiss), Mats Andersen (midtstopper) og David Hickson (kantspiller) prøve seg for Skeid.

Alle tre tilhører Vålerengas rekruttlag, som tapte juniorfinalen på straffespark for Molde lørdag.

- Dette er tid for å prøve nye spillere, og vi får tre mann fra Vålerenga på besøk i dag, sier Skeid-trener Tom Nordlie til Dagsavisen.

Særlig Udahl har scoret mange mål for Vålerenga 2 de siste sesongene.

I år har også Skeid hatt flere spillere på trening med Vålerenga, blant andre toppscorer Johnny Buduson og Bruno Leite. I forrige uke var Bruno Leite på besøk i Viking og vurderer en framtid der.

- De tre skal trene med Skeid et par dager, men er med oss igjen til skandnavisk mesterskap i Gøteborg kommende helg, sier en av trenerne for Vålerengas rekruttlag, Tommy Berntsen til Dagsavisen.

Skeid og Vålerenga 2 havnet i samme avdeling i 2. divisjon neste år.

Det ligger ingen forpliktelser i prøvetreningene annet enn at klubbene er enige om det.

- Det er fornuftig at spillere får prøve seg i andre miljøer av og til for å finne en god utviklingsarena, sier Tommy Berntsen, som også peker på at tidligere VIF-spiller Morten Berre er i Skeids trenerapparat. Han har fortsatt god kontakt med VIF.

For VIF-trener Ronny Deila er det viktig å holde god kontakt med Osloklubbene.

- Vålerenga er og skal være fyrtårnet i Oslo som de beste spillerne skal ønske seg til. Men det er positivt med godt samarbeid mellom klubbene, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Skeid og Tom Nordlie har ennå ikke skrevet kontrakt for 2017-sesongen, men det kan bli gjort i løpet av noen uker.

Mer fra Dagsavisen