Sport

Maksimalt fem kamper på nytt stadion neste år

Vålerenga får innvie sitt nye stadion i eliteserien. Men stadionåpningen kommer ikke før i september neste år. Så Ullevaal stadion er fortsatt lagets viktigste hjemmebane neste år.

Vålerengas nye stadion reiser seg, men det blir maksimalt fem kamper der neste år.

Etter at Vålerenga sikret plassen i neste års eliteserie, blir det klart at åpningskampen på den nye arenaen er utsatt til september i 2017. Det betyr at det blir fire eller fem hjemmekamper, avhengig av hvordan serieoppsettet blir seende ut når det offentligjøres senere i høst.

– Stadion er i rute, men vi prioriterer å få ferdig den videregående skolen først, slik at den står klar 1. august. Så blir det stadionåpning en måned senere, sa leder i Vålerenga Kultur og Idrettspark, Stig Ove Sandnes, på et informasjonsmøte om den nye arenaen i forrige uke.

I NFFs foreløpige terminoppsett er det satt opp serierunde 10. september. Det er fra og med denen datoen Vålerenga kan ta i bruk sin nye arena. Fra da av og ut sesongen gjenstår ti runder. Seriestart er 1. april og cupfinalen spilles 3. desember.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Det blir flott å få en ny arena, men vi skal jo spille mesteparten av sesongen på Ullevaal stadion også neste år, minner sportslig leder Kjetil Rekdal om.

Publikumskapasiteten på den nye arenaen blir cirka 17.500.

Kun en gang denne sesongen har Vålerenga nådd det tallet. Det var i søndagens kamp mot Lillestrøm der 19.038 tilskuere var registrert. En del av dette var gratisbilletter sponset av DnB til barne- og ungdomslag i Oslo. Mot Rosenborg i april kom det drøye 15.000 tilskuere.

På Valle er nå tribunene på den ene langsiden satt opp. Det er også i denne tribunen den videregående skolen skal ligge. Dette er tribunen som blir liggende vegg i vegg med Valle Hovin.

Les også: Slik skal det se ut på nye VIF stadion

Mer fra Dagsavisen