Berget skjøt Malmö FF til svensk seriegull

(Falkenberg - Malmö FF 0-3). Jo Inge Berget scoret før minuttet var spilt da Malmö ble svensk seriemester med 3-0-seier borte mot Falkenberg onsdag kveld.

Bilde 1 av 2

Av Steinar Bjerkmann

Berget misbrukte senere et straffespark, men uten at det fikk noen som helst konsekvenser.

– Jeg kom til Malmö for å vinne. Det føles godt å ha sikret den første tittelen. Vi skulle vise fra start at vi er det beste laget, og det gjorde, sa Berget til CMore.

MFF lot 17 år gamle Mattias Svanberg slippe til fra start. Han slo pasningen som åpnet for Bergets åpningsmål.

Senere gjorde Svanberg 2-0, assistert av tidligere Brann-spiller Andreas Vindheim.

Alexander Jeremejeff la på til 3-0 samtidig som serietoer Norrköping tapte 1-2 borte mot Elfsborg. Fjorårets mester måtte ha poeng i Borås for fortsatt å kunne ta igjen Malmö. Både Henning Hauger og Jørgen Horn var med fra start for Elfsborg.

MFF kan kalle seg svensk mester for 19. gang, ett mer enn rivalene i IFK Göteborg. Sørsvenskene spilte uten en fotskadd Magnus Wolff Eikrem onsdag.

– Jeg er kjempestolt, sa MFF-trener Allan Kuhn.

Han trodde de lyseblå måtte vente på seriegullet da Norrköping reduserte på straffe i kampen mot Elfsborg.

– Da de fikk straffe og 1-2 tenkte jeg «å, nei. Det blir ikke i dag». Men det ble det. Alle forventet at vi skulle vinne, og det er alltid vanskelig. Men jeg synes vi gjorde det på en fantastisk måte, sa Kuhn. (©NTB)

Allsvenskan fotball onsdag, 28. runde:

Falkenberg – Malmö 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Jo Inge Berget (2), 0-2 Mattias Svanberg (20), 0-3 Alexander Jeremejeff (53). 5120 tilskuere.

Thomas Drage spilte 84 minutter for Falkenberg. Andreas Vindheim og Jo Inge Berget spilte hele kampen for Malmö.

Kalmar – Gefle 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Emil Bellander (87). 4371 tilskuere.

Simen Rafn var ubenyttet reserve for Gefle.

Östersund – Hammarby 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 Alhaji Gero (73), 2-0 Curtis Edwards (90). 6664 tilskuere.

Mats Solheim og Fredrik Torsteinbø spilte hele kampen for Hammarby. Lars Sætra spilte 77 minutter for Hammarby.

Elfsborg – IFK Norrköping 2-1 (0-0)

Mål: 1-0 Viktor Prodell (59), 2-0 Jesper Manns (77), 2-1 Nicklas Bärkroth (str. 84). 7920 tilskuere.

Rødt kort: Jón Gudni Fjóluson (90), IFK Norrköping.

Jørgen Horn og Henning Hauger spilte hele kampen for Elfsborg.