Sport

Derfor vil ikke «Hengern’» se Lillestrøm – Vålerenga

«Hatoppgjøret» mellom LSK og VIF vil ikke Terje «Henger’n» Hellerud se. Og forklarer hvorfor.

Se video over!

VALLE (Dagsavisen): Den levende VIF-legenden Terje «Henger’n» Hellerud (76) følger med på alt som rører seg i og rundt Vålerenga. Han synes det er flott at duellene mellom Lillestrøm og Vålerenga har vokst seg til noe ekstra. Men mye av det lille ekstra vil han være foruten. Lørdag møtes lagene igjen på Åråsen. Kampen ble flyttet fram til avspark klokka 15.30 av sikkerhetsmessige årsaker.

– Først, supporterne må oppføre seg. Da det begynte å brenne under tribunen på Ullevaal under denne kampen for noen år siden, kunne det like gjerne endt 0-10. Kampen var over for meg, sier «Henger’n» til Dagsavisen. Og han sier det foran den berømmelige «Sotahjørnet»-veggen i kantina i Vallhall.

Utenfor kan man se gropa der den nye Vålerenga stadion skal ligge.

Les også: KFUM håper på VIF

Kanskje det blir en ny dimensjon når laget skal spille der. Hellerud er også kritisk til hvordan fotballen som spill har utviklet seg.

– Det spelles nesten ikke fotball lenger. Det er fysisk krig. Og det får dem bare holde på med, men jeg gidder ikke å se på, fortsetter han.

– Hvordan var disse oppgjørene på din dit?

– Da spelte vi fotball. Jeg husker jeg scora mot dem på Bislett året etter at de vant seriegull på 50-tallet. Det var god atmosfære og mye humør. Slik er det dessverre ikke lenger. Det er blitt så store penger involvert og andre ting på spill.

Det høres ut som han har vendt fotballen ryggen. Men det har han ikke.

For han følger med på Vålerengas interne liv hver eneste dag. Akkurat nå er han mest lettet over at laget gikk videre i cupen, tross halve troppen skadet.

Og han er glad for at rivaliseringen mellom lagene er der. Men det må være innen trygge rammer.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Onsdag ble duellen IFK Gøteborg mot Malmö FF stoppet på grunn av supporternes opptreden.

Så da oppfordrer du VIF-supporterne også til å la Tom Lund-statuen være i fred?

Har dem finni igjen hue ennå, spør Terje Hellerud og rister på hodet.

Sitt eget.

Se intervjuer også med LSK-legenden Torgeir Bjarmann, VIF-klippen Kjetil Wæhler og Tippeligaens toppscorer Fred Friday i ukas Fotballsnakkis.

Fra 2.runde i cupen:

Solskjær: - Grorud hadde fortjent å vinne

VIF gikk videre, men døste av

Har for vane å senke Kjelsås

Nyeste fra Dagsavisen.no: