Sport

Møter VIF med 21 kamper uten seier

Start kommer til Ullevaal med 21 seriekamper uten seier. Da tror mange noe vil skje.

Vålerenga liker ikke slike dårlige statistikker i mot seg. Skal det snu mot dem søndag kveld? Forige helg var det Stabæk som fikk stanset en lang tapsrekke nettopp mot VIF.

Ble igjen i Molde

I går trente Vålerenga av seg frustrasjonen i Molde, der de gjorde unna fredagsøkta før de returnerte til Oslo. I dag er det ny økt på Valle foran møtet med Start på Ullevaal sent i morgen kveld (kampstart 20.00). Start er det eneste laget i Tippeligaen nå uten seier, de har faktisk spilt 21 kamper på rad uten trepoengere.

– En dag vil det snu, og tapet for Sarpsborg (1-4 torsdag) var en alvorlig vekker for oss, sa Start-trener Steinar Pedersen til TV 2.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Dødball-mareritt

VIF-trener Kjetil Rekdal var ikke mindre frustrert etter firemålstapet i Molde. Og både hans og kaptein Christian Grindheims oppgitthet handlet om måtene baklengsmålene kom på.

– Å slippe inn så enkle mål på dødballer skal jo ikke skje, sier Christian Grindheim.

Men både han og alle rundt Vålerenga konstaterer at det skjer. Igjen og igjen.

Kjetil Wæhler, som må stå over mot Start på grunn av karantene, etterlyser mer galskap i begge ender av banen. Igjen misbrukte VIF store sjanser.

Fem tap og en eneste seier er likelydende med fiaskostart på sesongen. Mot Start må Vålerenga vise at 4-0-seieren over Tromsø ikke var et blaff.

Men nå er det ikke tid til å se seg tilbake. Etter kampen mot Start er det cupkamp mot Hønefoss onsdag før det klassiske oppgjøret på Åråsen mot Lillestrøm kommer neste lørdag.

De største jubelropene på Åråsen torsdag (utover LSKs scoring) kom da speaker berettet om Vålerengas baklengsmål i Molde.

SE FOTBALLSNAKKIS: Rekdal: – Vi må tåle å bli hersa med

Brown kommer

For Vålerenga handler det om å erkjenne situasjonen og tenke kortsiktig. Men ekspertisen rundt dem er sikre på at de kommer.

– Deshorn Brown har fått mye kritikk, men han kommer til mange avslutninger og når også de sitter, kan han ende opp som et godt kjøp for VIF, sa Jesper Mathisen i TV 2 etter oppgjøret i Molde.

Tidligere Haugesund-trener Jostein Grindhaug, som nå driver med talentspeiding, var inne på det samme.

– Nei, Vålerenga er jeg ikke bekymret for, sa han.

Men det er det mange i og rundt klubben som er.

PS. Starts Kristoffer Ajer silte med brudd i fingeren mot Sarpsborg, men er ute av kampen mot VIF på grunn av karantene.

Nyeste fra Dagsavisen.no: