Sport

VIF savner mer trøkk på Jordal Amfi

Vålerengas iskrigere savner «trøkket» på Jordal Amfi. Foran kveldens andre semifinalekamp mot erkerival Lørenskog, frir «Enga» til Klanen.

– Her var det helt ellevilt i gamle dager. Vi trenger å få tilbake den gode gamle stemningen på amfi'n, sier VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen.

Da Dagsavisen tok turen til Jordal Amfi i går formiddag, var laget på vei ut til en restitusjonsøkt etter mandagens 2-3-tap mot Lørenskog.

Foran kveldens andre semifinalekamp er oppfordringen fra VIF-leiren klar:

– Mer trøkk på tribunene, takk!

Les også: Dramatiske sluttsekunder i første semifinale

Merkbart mer stille

– Vi har et snitt på nesten tre tusen tilskuere på hjemmekampene. Det er bra. Men det har blitt merkbart mer stille blant fansen de senere årene, sier VIF-treneren.

– Som guttunge var jeg en del av det gamle Apeberget (forgjengerne til dagens Klanen). Da var det helt ellevilt her. Det samme opplevde jeg senere som spiller. Intime Jordal Amfi er som skapt til å lage god stemning, sier «Shampo» til Dagsavisen.

VIF Fotball sliter også

– VIF Fotball sliter med det samme. Hvorfor er det blitt slik?

– Det lurer jeg også på. Det er litt avventende stemning. Ingen som liksom tør å ta av og starte hele greia. Vi har nesten bedre stemning blant vår harde kjerne som følger oss på bortekampene. De 30 mest ivrige kvier seg litt for å dra i gang synginga på Jordal. Noen må starte, så henger folk seg på, sier VIFs trener.

Knutsen sier hans oppgave er å få maksimalt ut av spillerne, men medgir at han ofte tenker på «gode gamle dager». Da var det en helt annen stemning på Vålerengas hjemmekamper.

Snudd i Stockholm

– Det var samme tendens i Djurgårdens IF Hockey i Stockholm. Helt ellevilt fram til cirka år 2000. Så ble det daft på tribunene, inntil det hele snudde igjen rundt 2008. Nå er det herlig stemning på deres hjemmematcher, sier «Shampo» om sin tidligere klubb.

– Noen får ringe å be «Tøffen» ta tak igjen, sier VIF-back Morten Ask, og sikter til en smått legendarisk VIF-fan, Morten Bredesen, som var kjent for å dra i gang Apeberget/Klanen på 80- og 90-tallet.

Som guttunger var Ask og kaptein Brede Csiszar med i den livate VIF-Klanen.

– Det var et kolossalt trøkk her da. Jeg oppfordrer Klanen til å ta i et ekstra tak i kveld, det er til enorm støtte for oss spillerne, sier kaptein Csiszar.

– Hvorfor har det blitt som det er?

– Det er i større grad blitt en familiegreie på kampene nå. Koselig det. Og mange av de unge har ikke opplevd hvordan det en gang var. Jeg er enig med Espen Knutsen; Hvis noen går foran og er litt «gærne», så henger folk seg på, sier VIFs kaptein.

– Topp stemning, og vi lover seier, smiler Morten Ask før han går på isen til en lett restitusjonsøkt.

Nyeste fra Dagsavisen.no: