Sport

Dette er Vålerengas keepervalg

Vålerenga har bestemt seg for førstekeeper. Det har tatt tid.

Etter ren duell om keeperplassen i Vålerenga, har trenerne bestemt seg: Marcus Sandberg blir førstevalget og står serieåpningen mot Viking om elleve dager.

– Ja, vi har bestemt oss og Marcus har fått beskjed om at han står i serieåpningen, sier hovedtrener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

SE SNAKKIS: Vålerenga best uten ball

To nye

Sitasjonen var ny for Vålerenga foran denne sesongen. De to nye keeperne, Marcus Sandberg fra IFK Gøteborg og Aslak Falch fra Hødd, fikk beskjed om at posisjonen som førstekeeper var ledig.

– For første gang i mine 16 år som keepertrener i VIF, visste jeg ikke hvem som ville være førstevalg, sa keepertrener Gjermund Østby til Dagsavisen tidligere i vinter.

Det var Kjetil Wæhler som tipset klubben om Sandberg. Svensken var reservekeeper i IFK i fjor etter å ha hatt mye spilletid sesongen før. Wæhler mente han burde være en opplagt kandidat for VIF etter å ha spilt sammen med ham i Göteborg.

Kamp om plassen

I de første treningskampene sto de to målvaktene omtrent like mye og de betegnes som ganske like som keepertyper. De er storvokste med solid rekkevidde.

– Men det positive er at vi har kamp om plassen og den forstetter selvfølgelig. Ønsket e at vi skal ha kamp om samtlige plasser i Vålerengas startellever, sier Kjetil Rekdal.

- Jeg har kommet hit med mål om å ha keeperplassen. Vålerenga er en klubb det er lett å bli glad i og jeg liker meg i Oslo, som minner om Göteborg i størrelse, sa Marcus Sandberg til Dagsavisen tidligere i vinter.

25-åringen debuterte i Allsvenskan i 2010 og har spilt hele karrieren i IFK Göteborg bortsett fra en sesongs utlån til Ljungskile i Superettan i 2012.

VIF kommer hjem fra treningsleiren i Marbella i dag og spiller generalprøven før seriestart mot Strømsgodset i Drammen kommende lørdag.

LES OGSÅ: Revansjelysten Aslak Falch

Nyeste fra Dagsavisen.no: