Sport

Reaksjoner på Lundekvam-bok

SLADDER: Claus Lundekvam får sterke reaksjoner på påstander han kommer med i sin ferske bok «En kamp til».

Bilde 1 av 8

Blant annet skriver han at sexkjøp skjedde både mens han var i landslaget og klubblagene Brann og Southampton, og at han ikke var eneste spiller som drev med det.

Han forteller at bakgrunnen for John Carews angrep på John Arne Riise i spillerbussen i Drammen i 2003, var intern konkurranse om å ha det største imaget og det største dametekket. «John Arne er verst, innimellom ser vi tre eller fire komme og gå i løpet av en dag», forteller Lundekvam om sine opplevelser med landslaget.

Boka, som gis ut av Cappelen Damm, er skrevet av journalisten Thomas Karlsen.

Både tidligere landslagssjef Nils Johan Semb og John Arne Riise gikk i går ut og tok kraftig avstand fra Lundekvams beskrivelser.

Claus Lundekvam har tidligere stått fram og fortalt åpent om sitt rusmisbruk, om livet i Premier League mens han misbrukte alkohol og kokain og ikke minst den vanskelige tida etter at proffkarrieren var slutt.

I boka går han et skritt lenger og drar lagkamerater inn i deler av virksomheten.

Han forteller at han har sløst bort alle pengene han tjente i England. Lundekvam er den nordmannen med flest kamper i Premier League. Han spilte 411 kamper for Southampton og var 12 år i engelsk toppfotball. I dag bor han i Bergen og er blant annet trener i bydelsklubben Bønes. Les mer på dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen