Sport

Historisk dag på Valle

102-årsdagen til Vålerenga ble starten på et nytt kapittel. Grunnsteinen til et nytt stadion var den endelige bekreftelsen.

Bilde 1 av 4

Godt hjulpet av lederen for stadionkomiteen, Åge Petter Christiansen, og leder i Vålerenga Fotball, Tom Erling Krøning, kunne Vålerengas framtid, representert ved Magnus Eriksen Opdal og Eyvor Berger, legge ned grunnsteinen for det som skal begynne allerede nå i august:

Byggingen av et eget stadion.

Eget hjem

Eller som Kjetil Rekdal formulerer det:

– Et eget hjem.

– Vi er nødt til å ha et stadion som er hjemmet vårt. Ullevaal er et fantastisk stadion, men det er ikke hjemmet vårt, sier han til Dagsavisen, der han har trukket seg helt i bakgrunnen av den store menneskemassen som ville være med på dette historiske øyeblikket.

Og om han også er her når Vålerenga innvier stadion på samme dag om to år, sier han dette til Dagsavisen.

– Ja, per i dag er jeg det.

Så kommer han med et forbehold som alltid må tas i moderne fotball:

– Jeg er her. Det er intensjonen. Men så kan det jo skje at klubben plutselig ikke vil ha meg lenger, eller så kan jeg få et annet tilbud jeg ikke kan si nei til.

Lang prosess

Veien fram til i går, har vært lang. Det begynte for alvor i 2006 da daværende VIF-leder Odd Skarheim sammen med Klanen kom opp med de konkrete planene.

Foran valget i 2007 var det et stort møte i Vallhall, der sentrale Oslo-politikere stilte opp.

Da kom lovnaden om ei tomt på Valle for kroner én. En politiker syns dette var litt dyrt og foreslo 50 øre. Det ble med krona. Innrammet ble den betalt i går.

– Ja, dette har vært en lang prosess. Men når du bærer på en så stor drøm, kan du også være litt tålmodig, sier leder for stadionkomiteen Åge Petter Christiansen.

– Den vanskeligste biten var ESA-avklaringen. Det var veldig krevende, men vi hadde gode rådgivere, sier han til Dagsavisen.

ESA er EFTAs kontrollorgan som skal sørge for at EØS-reglene følges. I dette tilfellet om ei tomt til kr 1,00 var et brudd på EØS-reglene.

Ellers er det å bemerke at politikerne hele veien har vært positive, men at det er byråkratiet i Rådhuset som har sørget for en litt langvarig prosess.

Men nå er grunnsteinen nedlagt. Så får vi se om den euforiske stemningen på Valle i går kveld, fører til det alle håper på:

En ny Vålerenga-æra.

Nyeste fra Dagsavisen.no: