Sport

Travle dager i klubbene

Robert Lundström ble VIF-spiller i går. To dager før overgangsvinduet åpner. Forvirret?

Kjetil Rekdal og VIF ser etter nye spillere. Mjøndalen testet fem på gårsdagens trening. Overgangsvinduet åpner i morgen. FOTO: ARNE OVE BERGO

Det snakkes til stadighet om overgangsvinduer, når de åpner og når de stenger. Imens kjøpes og selges det spillere.

Forklaring følger:

Overgangsvinduene er de periodene av året hvor det er tillatt for en fotballklubb å hente inn nye spillere fra andre klubber. Klubber kan inngå avtaler om overganger for spillere utenfor disse periodene, men spillere kan ikke bli spilleberettiget for en ny klubb utenfor overgangsvinduet.

SE FOTBALLSNAKKIS: Ville valgt Leeds framfor Barcelona

Ulike datoer

Så grunnen til at for eksempel Veton Berisha kunne forlate Viking til fordel for Greuther Fürth 1. juli, er fordi overgangsvinduet i Tyskland er åpent mellom 1. juli og 31. august.

– Det er en del forvirring rundt dette med overgangsvinduer. Man kan inngå avtaler når man vil, men spilleren blir altså kun spilleberettiget mellom bestemte datoer, sier VIF-trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

VIF hentet inn høyreback Robert Lundstrøm fra svenske GIF Sundsvall i går. Treårs-ontrakten gjelder fra 1. januar 2016.

Følg oss på Twitter og Facebook!

Mjøndalen jakter

– Det er ikke lett å følge med i svingene angående disse bestemmelsene. En avklaring kan være godt for noen hver, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

MIF er i beit for angrepsspillere, og jobber blant annet i Frankrike for å finne de rette typene. Overgangsvinduet der åpnet 1. juli.

– Vi hadde fem spillere på test på gårsdagens trening, men ingen av dem er nær en avtale. Vi håper noe mer konkret kan skje utover i uka, sier Hansen.

LES OGSÅ: Oslo, halvveis hjemme

Belgier på Valle

Kjetil Rekdal sier det «skjer ting» i VIF, men at konkrete navn først vil offentliggjøres på klubbens egen hjemmeside.

I går var det en spiller fra en belgisk toppserieklubb på treninga. Rekdal ønsker ikke å offentliggjøre navnet før noe eventuelt er klart.

VIF ser etter en ny midtbanespiller, og ny keeper. Lars Hirschfeldt var tilbake på treningsfeltet i går, etter lengre opphold i hjemlandet Canada.

Opprinnelig førstekeeper Michael Langer er ute med en lei kneskade, og forventes tilbake 1. september. VIF har Otto Fredrikson på lån fra Kongsvinger.

– Vurderer dere å kjøpe han?

– Det er meningen at han skal tilbake til KIL etter LSK-kampen (mandag). Vi er i en litt kinkig situasjon på keepersida. Vi får se hva som skjer, avslutter Kjetil Rekdal.

LES OGSÅ: De engelske klubbene er spredt for alle vinder