Sport

Satte to aldersrekorder

Karsten Warholm trodde han hadde slettet den norske 400m-rekorden. Men han måtte nøye seg med to aldersrekorder etter et sterkt løp.

Av Per-Kristian Eriksen

BISLETT:  Karsten Warholm trodde han hadde slettet Quincy Douglas norgesrekord på 400 meter på 46,11, men klarte bare 46,23. Dermed ble det «bare» U19- og U23-rekorder på ham.

Han kom til Bislett Games rett fra eksamensforberedelser og mye lesing, men presterte likevel det beste 400 meter løpet sitt til nå.

– Da jeg kom i mål trodde jeg faktisk den norske seniorrekorden var min, men det gikk ikke helt denne gangen. Likevel er jeg svært godt fornøyd med to andre rekorder og personlig rekord, sa Warholm etter løpet.

– Jeg tror nok Douglas-rekorden går snart, for jeg føler jeg er veldig nær nå. Jeg ga alt og prøvde virkelig her på Bislett. Jeg har vært utsatt for en del press i det siste, for det har vært mye snakk om rekorden. Det har kanskje hatt noe si, mente Warholm.

Han er egentlig tikjemper, men det er mange som mener han kanskje burde satse på å spesialisere seg.

– Jeg kommer ikke til å forandre noe i år, for jeg er fornøyd slik det er nå. Jeg føler at jeg kan mestre både tikampen og 400 meter, men etter sesongen kommer jeg til å ta en ny vurdering etter å ha snakket med noen folk, sa han.

Karsten Warholm sa også at starten hans var litt for sen torsdag kveld, men avslutningen satt som den skulle.

– Det er nok den beste avslutningen på 400 meter jeg har prestert noensinne. Det sier meg at jeg er i ferd med å få løpet til å sitte skikkelig. Med en litt bedre start går rekorden. Den blir slått om ikke så lenge., Det tror jeg i alle fall, sa Karsten Warholm.

Seieren i løpet gikk til Steven Gardiner fra Bahamas med 44,64. Han satte også personlig rekord. (©NTB)