Sport

Kjelsås vant på dårlig dag

(Holmen - Kjelsås 2-3). Kjelsås vant for fjerde gang på rad, men jubelen sto ikke i taket etter tre poeng i Asker. - Vi vant på det jeg kaller en møkkete dag. Spillemessig var dette langt under pari, sa trener Eivind Kampen etter kampen lørdag ettermiddag.

Bilde 1 av 2

Av Per Erik Moen

HOLMEN ARENA (Dagsavisen): Holmen lider noe av den samme skjebnen som Skeid i denne "Trikkeserien" i 2. divisjon. De er på høyden spillemessig, men poengene blir det så som så med. Lørdagr var hjemmelaget nær poeng, men Kjelsås stakk av med alle tre poengene. Men alle i Kjelsås-leiren var enige om at denne kampens eneste pluss var de tre poengene.

- Du spør om jeg er enig i at vi vant på en dårlig dag. Jeg takker for komplementet, men vi vant på en møkkete dag. Hvorfor vi spiller så langt under pari, vet jeg rett og slett ikke. Men det er vel kanskje sånt som skjer når en er i flytsonen, poengene kommer selv på en dag som denne, sier trener Eivind Kampen til Dagsavisen.

Hjemmelaget kjørte ut i stort tempo, og etter ni minutter kom spissen Erblin Lullaku alene gjennom, men fra skrått hold havnet skuddet i kroppen på en meget god keeper Terje Kirsebom.

LES OGSÅ: Nytt tap og nye penger til Lyn

0-1 til pause

Etter 28 minutter skjer det som godt kan betegne denne kampen. Hjemmelagets Sindre Bendixen spilles fri, men klarer ikke å score. Og hva skjer? Jo, 30 sekunder senere ligger ballen i nota på andre sida. Kjelsås' Anders Osmunddalen fikk en pen pasning fra en uselvisk  Simen Stamsø Møller. Pang, 0-1.

Rett før hvilen i et solfylt askerland var gjestene nær å doble ledelsen, men Martin Fastings skudd føyk over.

- Vi ledet 1-0 til pause, men alle var skjønt enige om at de 45 minuttene ikke var bra nok da vi satt i garderoben i pausen. Vi ble enige om å gå ut og heve oss i 2. omgang. Men dessverre må jeg nesten si at vi var svakere etter pause, sier kaptein Espen Frøystveit etter kampslutt.

Men det var nettopp han som på mange vis avgjorde kampen. Etter 61 minutter er Holmens keeper Per Henrik Rolfsen igjen opptatt av å kjefte på dommer Kristian Randen. Og da det påfølgende hjørnesparket kommer fra Kjelsås-kapteinen, er hverken keeper eller noen andre på ballen, som går direkte i mål. Kaptein Frøystveit forklarer hendelsesforløpet:

Hjem til lille Kasper

- Det blåste fælt, sola var sterk, jeg slo bevisst ballen i bue inn mot mål. Og fikk vel det vi kan kalle full klaff.

2-0 til Kjelsås, og mye av lufta å ut til å gå ut av hjemmelaget. Men så fikk Petter Svensson endelig hull på byllen for et hardtkjempende Holmen, og da ble det nerver i Kjelsås' leir.

- Håpløst svakt av oss å slippe inn den der. Jeg gremmes. Vi gjør ikke jobben vår defensivt, og gir bort en scoring, og vi gjør det utilgivelig spennende, sier kaptein Espen Frøystveit videre.

66 minutter var spilt, og kampen var åpen. Fram og tilbake, tette dueller, men så avgjør brødrene Stamsø Møller kampen etter 79 minutter. Julian spiller fram broder og toppscorer Simen. Sistnevnte er iskald i avgjørende situasjoner. Så også på Holmens hjemmebane. Han bredsider inn 3-1, og nervøse Kjelsåsledere får en pust i bakken.

OK, hjemmelagets Erblin Llullaku reduserer på overtid, men dommeren blåste av kampen bare sekunder senere.

- Vi skal samles en gjeng og se finalen i Metserligaen etterpå. Det blir en fin avkobling etter denne kampen. Men før det skal jeg hjemom og klemme guttungen min Kasper på 12 uker, sier kaptein Espen Frøystveit til slutt.

Neste kamp er hjemme mot Grorud, da må Kjelsås igjen opp et par hakk om ambisjonen om opprykk skal vedvare.

- Vi gleder oss til den kampen. Vi skal opp mot et meget sterket Grorudlag, men slike toppkamper er noe vi alltid gleder oss til, avslutter trener Eivind Kampen.

LES OGSÅ: Zlatan: – Har aldri sett Ødegaard