Sport

«Engas» vinnerskalle

18 år gammel. Sterk fysisk og psykisk. Markus Nakkim er navnet Fotball-Norge kan merke seg først som sist. – Han er allerede litt sjef. På en ålreit måte, sier trener Kjetil Rekdal.

Av Per Erik Moen

VALLE: Lettere antydning til blåmandag i regnværet på Valle i går formiddag. Ett poeng på de to siste seriekampene preget stemningen.

Men oppe i treningsrommet fant vi Markus Nakkim som drev restitusjonstrening på egen hånd. En moden og reflektert 18-åring, med klare målsetninger. Og sterk tro på egne ferdigheter og muligheter framover.

– Jeg bruker hvert sekund på å utvikle meg videre. Jeg skal kjempe og krige om en plass på laget, uansett hvem som er foran meg i køen. Jeg er i en konkurransesituasjon, sier Nordstrand-gutten til Dagsavisen.

Guttedrøm oppfylt

Nakkim fyller 19 år 21. juli, og fikk sin debut som midtstopper mot Haugesund i andre serierunde. Kjetil Wæhler ble skadet en halvtime før slutt, og unge Nakkim fikk en av guttedrømmene oppfylt. Deretter spilte han hele cupkampen mot Lokomotiv Oslo, han har kommet innpå mot både Start og Aalesund, før han så spilte hele kampen mot LSK sist søndag.

– Klok 18-åring

– Markus er en skikkelig vinnerskalle. Han er veldig på hele tida, årvåken på detaljer. Han er en klok 18-åring. Litt sjef, sånn på en ålreit måte. Jeg ser en yngre utgave av Kjetil Wæhler i ham, sier trener Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

– Var du nervøs i debuten mot Haugesund, Markus?

– Nei, jeg var klar. Hadde fått beskjed om å varme opp i en god stund, visste at jeg skulle utpå. Jeg fikk et herlig adrenalinkick da jeg løp inn. Det var en av guttedrømmene som gikk i oppfyllelse der og da. Jeg spilte i KFUM fra jeg var fire til 15 år. Da begynte jeg i Vålerenga. Og da ble målet å spille for A-laget en gang i framtida, sier han.

Vil etablere seg

– Alt fokus er nå på å etablere meg her i VIF, sier Nakkim, som skrev proffkontrakt med klubben lille julaften i fjor. Han fikk en ettårs-kontrakt, og fram til ny kontrakt skal forhandles fram, er han i tvil om han skal la nye studier vente litt. Markus er nemlig russ i år.

– Jeg har ikke hatt tid til å være russ. Jeg får mine kick på fotballbanen for tida, sier han.

– Jeg er fornøyd med å få mine ute på banen, sier han.

Mer fra Dagsavisen