Sport

Savner svensk trøkk

Stockholmsderbyet mellom Hammarby og Djurgården samlet nesten 28.000 tilskuere. Seks norske spillere var på banen. Kjetil Wæhler savner den biten av fotballen.

1 av 3

Mens sesongen nå tråkkes i gang her hjemme, tenker VIF-stopper Kjetil Wæhler tilbake på oppholdet i svensk toppfotball.

– Jeg savner trøkket og entusiasmen rundt storkampene der, sier han til Dagsavisen.

Forrige helg hadde vi noe som lignet i oppgjøret mellom Strømsgodset og Mjøndalen. Men formatet var mye mindre.

Røyklegging

I Tele 2 Arena i Stockholm var det fullstappet mandag kveld. Begge omgangene måtte utsettes på grunn av røyklegging.

Lite profilerte norske navn som Lars Sætra og Mats Solheim spilte hele kampen for Hammarby, Fredrik Torsteinbø og Lars Fuhre var innbyttere. Daniel Berntsen og keeper Kenneth Høie spilte for Djurgården.

I Gøteborg

Kjetil Wæhler spilte for IFK Göteborg fra 2012 til 2014. I løpet av den tida rakk han å spille 69 kamper, og ble cupmester med den svenske storklubben i 2013.

Søndag kveld så VIF-stopperen gamleklubben tape 0–1 hjemme for Åge Hareides Malmö FF.

16.894 tilskuere på Gamla Ullevi lagde en ramme rundt kampen Wæhler mener vi ikke får til her hjemme.

– Intet stygt ord om Klanen, eller andre lags supportere, men det trøkket svenskene har på mange av kampene, er vi ikke i nærheten av. Kulturen er annerledes i Sverige. Det er flere folk på toppkampene, det er herlig stemning på tribunene. Det koker i byene, media er på med fullt trøkk, sier Kjetil Wæhler til Dagsavisen.

Klanen holder

– Angrer du på at du valgte å spille i Norge igjen?

– Nei, jeg gjør ikke det. Jeg er fornøyd i Vålerenga. Og Klanen skaper bra trøkk på kampene. Men i Sverige kommer det flere tusen supportere fra bortelaget også, iallfall på storkampene. Det er hele rammen jeg savner. Nivåmessig er eliteserien i Norge på høyde med Allsvenskan.

Stopperkjempen har fått den starten alle i Vålerenga håpet på, etter at målene rant inn forrige sesong. Hans rutine er god å ha.

Wæhler er ikke en mann av store bokstaver, men sier om sin egen inntreden i VIF-forsvaret:

– Jeg føler at jeg skaper trygghet rundt meg, at jeg gir medspillerne mine selvtillit, sier han.

Rosenborg-suksess

Wæhler liker også at Rosenborg viser styrke.

– Det er artig at Rosenborg ser ut til å finne tilbake noe av det de hadde under storhetstida. Norsk fotball trenger det. Vi trenger matcher som i Sverige, med fullt kok og trøkk. Så er det opp til oss å være med på moroa, avslutter Kjetil Wæhler som til nå har brakt ro og sikkerhet inn i VIFs forsvarsspill.