Sport

Byrivaler i kvartfinalen

I kveld braker de sammen for sjuende gang denne sesongen – Real Madrid og Atletico Madrid.

De har mye å hevne, de to byrivalene i Madrid. Atletico tapte fjorårets Champions League-finale mot Real med hele 1–4 i Lisboa.

Men etter det har de møtt hverandre seks ganger. Real Madrid har ikke vunnet en eneste en av dem.

Det faktum bruker trener Carlo Ancelotti for alt det er verdt.

– Det forrige resultatet mot Atletico er en motivasjonsfaktor for oss. Dette blir en helt annen kamp, men det er alltid vanskelig mot dem. Jeg er ikke i tvil om at dette kommer til å bli en bedre kamp, sier han dagen før det interne Madrid-oppgjøret.

Av de seks kampene som er spilt etter Champions League-finalen, har Atletico vunnet fire. To har endt uavgjort.

For første gang på fem måneder kan Carlo Ancelotti velge blant en skadefri tropp.

James Rodriquez og Toni Kroos er tilbake etter suspensjon. Og søndag trente Gareth Bale for fullt igjen.

Atletico Madrid har også gode nyheter. Mario Mandzukic er tilbake etter å ha måttet stå over lagets to siste kamper. Han kom fra Bayern München i fjor sommer. Etter det har kroaten bøttet inn 20 mål for Atletico-laget. I de 20 målene inngår to nettopp mot Real Madrid.

Raul Garcia skal også være spilleklar etter sin albueskade. Dermed har også Atletico- manager Diego Simeone en skadefri tropp å velge i.

Bayern-skader

Det samme kan ikke Bayern München-sjef Pep Guardiola si foran Bayerns møte med Porto.

Verken Franck Ribéry eller Bastian Schweinsteiger rekker å bli friske. De tyske mesterne har fra før Arjen Robben, David Alaba og Javi Martínez ute med skader.

Manager Pep Guardiola hadde i det lengste håpet at Ribery og Schweinsteiger skulle riste av seg ankelproblemer, men duoen måtte i går kaste inn håndkleet.

– Bastian og Franck kan ikke bli med. Det er synd, sa sportsdirektør Matthias Sammer på en pressekonferanse.

Han la til at det er opp til Guardiola om han ønsker å hente inn en spiller fra reservelaget til troppen.

Til tross for skadeproblemene vant Bayern 3–0 mot Eintracht Frankfurt sist helg. Dermed er de kun tre seirer fra en ny ligatittel.

Juventus har aldri helt fått tak på den gjeveste E-cupen. Finaletapene er mange og ikke siden 2002/2003 har Torino-laget tatt seg til semifinale.

«Den gamle damen» var tilsynelatende heldige med kvartfinaletrekningen. Monaco er motstander, en av få klubber som ekspertene mener «Juve» bør kunne ekspedere ut av turneringen.