Sport

15 år var nok for Breivik

Marit Breivik gir seg som landslagssjef. Framtiden hennes kan bli å finne i Olympiatoppen.

På en pressekonferanse på Ullevaal stadion i dag, kunngjorde hun sin avgang.

- Jeg har hatt en fantastisk tid og takker Håndballforbundet for stor frihet i jobben. Jeg var i sterk tvil da jeg gikk på denne jobben i 1994, men tenkte at det kunne være spennende i to-tre år, sa Marit Breivik om tiden sin som landslagssjef. Nå er hun 53 år gammel og vil prøve noe nytt. Men hun blir sittende i jobben ut mai måned.

Hun blir ikke manager for landslagene og har ikke bestemt seg for hva hun vil gjøre.

- Jeg skal bruke litt tid på å tenke meg om. Jeg har en dialog med Olympiatoppen om spennende prosjekter der, sier Breivik, som også har tilbud fra næringslivet og kan også fortsette i Norges Håndballforbund hvis hun vil.

Hvem som overtar som ny landslagssjef er ikke avklart.

- Men min assistent Thorir Hergeirsson har gjort en god jobb, sa Breivik på pressekonferansen.

Jobben med å finne etterfølgeren skal Håndballforbundet starte med på styremøtet kommende helg.

Marit Breivik debuterte som landslagsspiller i 1975, kom inn i Hånballforbundets styre i 1985, ble landslagssjef i 1994 og vant sin første tittel med laget i 1998. Ti år senere hadde håndballjentene vunnet alt, da de også tok OL-gullet i Beijing.

- Det har vært en fantatisk tid, men jeg har kommet til at femten år er nok og det er tid til å gjøre noe annet. Dessuten er det en beleilig tid å gi seg på ettersom laget allerede er kvalifisert for VM i desember i Kina og vårt eget EM på hjemmebane i 2010, sier hun.

Marit Breivik ledet Norge i 416 kamper og laget tok 13 medaljer i mesterskap i denne perioden.

Mer fra Dagsavisen