Sport

Riegelhuth til København

Linn-Kristin Riegelhuth forlater også norsk håndball, til fordel for FCK København.

LARVIK: Larviks storscorer Linn-Kristin Riegelhuth (24) har informert klubben om at hun fra neste år skal spille for danske FCK.

Fra før spiller Cecilie Leganger og Sølvi Hylleseth i FCK, som har Anja Andersen som trener. Riegelhuth har undertegnet en toårskontrakt.

– Jeg har spilt i Larvik i sju sesonger, og da muligheten i FCK bød seg, var det bare å slå til. Jeg gleder meg til å komme til en større liga og spille på et lag med enda bedre spillere. Klubben er meget ambisiøs og vil vinne mesterligaen, og kombinert med mitt eget ønske om nye utfordringer er jeg sikker på at dette er det riktige valget, sier Riegelhuth til FCKs nettsted.

– Det er en meget spennende spiller vi får til klubben i sommer. Linn-Kristin kan dekke flere plasser i forsvaret og spille flere posisjoner i angrep, og den allsidigheten tiltaler meg veldig, sier Anja Andersen.

– Hun har også vært en stabil spiller gjennom flere år, og jeg er sikker på at vi kan utvikle henne ytterligere og heve hennes nivå her i FCK. Jeg gleder meg til å få henne i troppen.

Vil ha henne tilbake

– Vi synes det er trist at Linn-Kristin har valgt ny klubb. Samtidig er vi klare på at nå starter det langsiktige arbeidet med å gjøre hennes neste klubbvalg til Larvik Håndballklubb igjen, skriver Larvik i en pressemelding.

– Vi ønsker Linn-Kristin lykke til i Danmark. Så håper vi at veien dit går gjennom at vi sammen møter og slår ut FCK i årets cupvinnercup.

Både Larvik og FCK tok steget over i cupvinnercupen fra mesterligaen. Larviks neste motstander er et annet dansk lag, Vejen.

Riegelhuth kom til Larvik fra Furuset i 2002. Siden har hun vært med på å vinne cupvinnercupen to ganger. Hun er blitt seriemester fem ganger, cupmester seks ganger og sluttspillmester fire ganger.

Hun har scoringsrekorden i norsk seriehåndball med 221 mål i sesongen 2006-7. På landslaget debuterte hun i september 2003, og hun har til nå 128 seniorlandskamper og 485 mål. Landslagskarrieren ble kronet med OL-gullet i fjor. Hun har også tre EM-gull. (NTB)

Mer fra Dagsavisen