Sport

Benitez ut mot egne sjefer

Liverpool-manager Rafael Benitez er kritisk til ledelsens håndtering av spillerkontrakter.

LIVERPOOL: Benitez vil nå ha mer makt over det sportslige i klubben. Han anklager ledelsen for å somle med nye kontrakter til nøkkelspillere.

Bare dager etter at Benitez takket nei til en ny kontrakt med Liverpool, frykter spanjolen at han skal miste den danske stopperen Daniel Agger til Milan.

Det kan se ut til at Benitez ønsker å benytte kontraktsuroen rundt Agger for å få mer makt over overganger. Benitez vil nemlig at de amerikanske eierne skal gi ham mer ansvar på bekostning av daglig leder Rick Parry.

I avisene

– Klubben har vært altfor sen når det gjelder Aggers kontrakt. Agger er nå i avisene fordi vi ikke var raske nok. Jeg snakket med Agger og hans agent, og Agger fortalte meg at han ønsket å bli, sier Benitez.

– Han er 100 prosent knyttet til denne klubben, men de har ventet, ventet og ventet, og nå vet de ikke hva som skjer. Denne situasjonen kan vi få med flere av våre spillere, sier spanieren oppgitt.

Benitez vil at kontraktsforhandlingene skal gå raskere. Så også med ham selv. I november begynte forhandlingene mellom manageren og klubben om en ny kontrakt. Den er ikke kommet på plass etter at den tidligere Valencia-treneren avslo rødtrøyenes forslag. Benitez har kontrakt med Liverpool ut 2009/10-sesongen.

Teft?

– Jeg ønsket at min kontrakt var på plass i løpet av en uke, slik at jeg kunne bruke tid på andre ting. Jeg tenker kun på det som er best for klubben. Jeg vet ikke om vi skal bekymre oss over Agger og Milan, men jeg vet at spilleren ønsker å bli her. Han vil fortsette her, og dermed kan vi finne en løsning, sier Benitez.

Ifølge AP skal Benitez i møter med de amerikanske eierne George Gillett Jr. og Tom Hicks i slutten av måneden. Blant annet skal de snakke om Benitez’ krav om mer kontroll over ungdomsakademiet og overgangsbudsjettet.

Men spanjolen sliter med å overbevise eierne om at han har teften til å få mer kontroll på transfermarkedet.

Benitez har truffet med kjøp som José Reina, Martin Skrtel, Xabi Alonso, Javier Mascherano og Fernando Torres, men spillere som Robbie Keane, Fernando Morientes, Jermaine Pennant, Mohamed Sissoko og Andrea Dossena har ikke fungert som forventet med Liverbirden på brystet. (NTB-AP)

Mer fra Dagsavisen