Sport

Mental trening i RBK

Rosenborg-trener Erik Hamrén hentet inn mental trener etter kollapsen mot Tromsø.

TRONDHEIM: Søndag kollapset Rosenborg mot Tromsø da TIL tok ledelsen 1-0 etter at Rosenborg hadde dominert de første 30 minuttene.

– Laget falt sammen. Bare tre-fire spillere sto fortsatt opp, sa RBK-trener Erik Hamrén etter den kollapsen.

Nå håper han at en mental trener kan hjelpe Rosenborg ut av ustabiliteten de har vist så langt denne sesongen. I går var danske Martin Thomsen Langagergaard på plass. Han hadde et to timer langt møte med Rosenborg-spillerne der han presenterte sine tanker rundt generell psykologi, fotball og om det å prestere.

Erik Hamrén har brukt ham med hell i Aalborg i to år. Han er også involvert i Ikast damehåndball og i danske OL-deltakere.

– Det mentale er ikke det viktigste, men det er en del av det å være fotballspiller. Vi skal trene målrettet på det å fokusere under press og å få bedre tro på egne ferdigheter. Selvtillitt er veldig viktig, sier Thomsen Langagergaard til rbk.no.

Nå skal han være i Rosenborg i tre dager. Tanken er at han skal bidra i klubben seks dager i måneden.

– Det er et stort og krevende publikum som holder med laget, og i tillegg har jeg inntrykk av at norsk presse er mer pågående på fotballagene, og kanskje spesielt Rosenborg, enn det jeg er vant med fra Aalborg, sier han.

– Sikkert nyttig. Spesielt for de unge spillerne, sier Steffen Iversen om den danske idrettspsykologens inntreden i Rosenborg.

– Vi hadde en slik person i Tottenham, og det var positivt.

– Ja, enkelte trenger det nok. Det så vi mot Tromsø. Da ramla vi sammen etter at de tok ledelsen 1-0, sier kaptein Roar Strand til Dagsavisen.

Den kampen spilte ikke han. Han ble spart på grunn av kunstgresset. I dag – mot Stabæk – er Roar Strand tilbake i en kamp Rosenborg må vinne skal de ha håp om å være med i gullkampen. Vinner de, ligger de sju poeng bak Stabæk før det skal deles ut 30 poeng til.

Mer fra Dagsavisen