Sport

1701 tilskuere så Moses Mawa avgjøre på tampen mot Raufoss

(KFUM - Raufoss 2-1): Kåffa slo Raufoss på folkefesten i solsteiken på Ekeberg foran 1701 tilskuere.

Av Mathias Eftedal

KFUM-ARENA (Dagsavisen): Regnværet og nedturen fra forrige uke mot Aalesund var friskt i minnet og ved siden av en Ekeberg-slette med Norway Cup godt i gang, kunne KFUM by opp til fest både på tribunen og banen i håp om å få Kåffa-toget på sporet igjen.

– Vi snakka litt med gutta, hvis du feirer seiern enormt godt og du kjenner at du bryr deg når du vinner fotballkamper, så blir det ekstremt surt å tape fotballkamper også. Sånn må det være litt i fotballivet. Det er en bølgedal og det har vi fått erfare nå på en uke, oppsummerer KFUM-trener Jørgen Isnes en uke som startet med regn og tap og endte med sol og seier.

For etter en åpen og jevnspilt kamp kom årets deiligste scoring da innebytter Yannis Moula spilte ballen inn til Moses Mawa som avgjorde til 2-1 i det 88 minutt.

– Jeg snakka med Moses om det der. Vær tålmodig istedenfor å få et kroppsspråk hvor du blir litt matt og betutta. Han er der han skal være og det er viktig. Så må vi jo skryte av Yannis (Moula) sitt innhopp. Han starter inn bak og Robin brukte han og da blir det scoring, sier Isnes om vinnermålet.

Samme mann sa til Dagsavisen tidligere i uka at de hadde et håp om å slå publikumsrekorden på 1800 denne søndagen. De satset tungt, men til tross for en festaften med aktiviteter for unge, solskinn, 80-årsmarkering av klubben, og toppkamp ble det knappa 100 for lite, med 1701 betalende tilskuere.

Nydelig lagspill ga ledelse, men dødball imot ødela

Det var Kåffa som var klart mest i festhumør fra start. Basit Agouda og Stian Sortevik vartet opp med lekre detaljer tidlig. Agouda kledde til tider av høyrebacken til Raufoss. Faktisk såpass mye at høyreback Edvard Race prøvde bokstavelig talt å gjengjelde tjenesten da han prøvde å dra av shortsen til Agouda etter å ha blitt driblet av. Det ble belønnet med gult kort.

Kåffas finspill skulle også bli belønnet etter 20 minutter, da Kristian Brix avlsuttet et flott angrep fra KFUM. Daniel Fredheim Holm og Sortevik kombinerte igjen fint før sistnevnte ble spilt fri på midtbanen. Han forserte i kjent still oppover i banen og slapp ballen ut til venstreback Brix som dro av sin mann og snek ballen inn bak keeper på første stolpe.

Men gleden skulle bli kortvarig og igjen var det dødball Kåffa ikke klarte å forsvare seg mot. Fra 20 meter på siden av 16 metern fikk Raufoss’ bestemann Mikkel Maigaard slå hardt inn. Frispark-innlegget var etter boka, knallhardt og skrudd mot bakre stolpe, og da kan ballen gå i mål selv om ingen er nær den. Det gjorde den og resultatet var 1-1.

– Vi har sett alt av Maigaard, så vi visste at den kunne komme og så håndterer vi det for dårlig. Det er surt når vi snakker så mye om det før kampen, sier Isnes som påpeker at Kåffa har vært gode på både offensiv og defensiv dødball før de siste to kampene.

Jevnspilt andre omgang, men Mawa avgjorde

Det var en jevnspilt affære på KFUM Arena og begge lag hadde sjanser til å avgjøre. En ellers knallgod Mansour Gueye hadde 2-3 muligheter til å gi KFUM ledelsen, den største etter 66 minutter da han bommet helt alene på 5 meter. Det var nesten vanskeligere å bomme enn å score.

Det var mange hjemmesupportere som fikk hjertet i halsen da Kristoffer Nessø dro seg innover og skrudde ballen mot lengste stolpe i det 83 minutt. En uoppmerksom Dadi Dodou Gaye lot ballen sprette helt til en aktiv Nessø som nesten fikk avgjort med en praktscoring.

Istedenfor var det KFUM og deres toppscorer Moses Mawa som kunne avgjøre. Kåffa fikk mer rom framover og det brukte innebytter Yannis Moula godt. Rasch spilte han fri på kanten av 16 metern, ballen ble spilt inn på første touch og Mawa var sterk i kamp med forsvaret og fikk sendt ballen i mål og Kåffa til himmels.

Mawa hadde flere skuddmuligheter i løpet av kampen. Hans første skuddmulighet blåste han så langt over og til siden at han var nærmere å score på nabobanen i Norway Cup enn i 1. divisjon. Hans siste skuddmulighet ble mål nummer 10 i serien for den 22 år gamle Oslo-gutten.

KFUM ser ikke nedover på tabellen

Det betyr at etter halvspilt serie ligger KFUM på en imponerende 5. plass, 2 poeng bak dagens motstander Raufoss. Isnes er godt fornøyd med prestasjonene så langt og kan begynne å se oppover på tabellen.

– Jeg synes prestasjonene våre har vært solide og de har vært stabile. Vi har liksom ikke vært sånn veldig dårlig eller veldig bra, men jevnt godt. Solid, sier Isnes til Dagsavisen etter kamp.

Isnes har vært klar på at målsettninga er å holde plassen, men med 15 poeng ned er ikke nedrykk noe å bekymre seg over i følge KFUM-trenern.

– Jeg tenker når du ligger i den posisjonen du ligger, så vil du ikke noe lavere på tabellen. Det vil ikke de som sitter der inne (i garderoben) heller, det vil ikke publikum, så det blir teit å snakke om det når vi ligger der vi ligger, sier Isnes.

Ny tur til Nest-Sotra, med Isnes denne gangen

Etter to storoppgjør på hjemmebane går ferden nå til vestlandet og Nest-Sotra. Den turen har KFUM tatt i cupen tidligere i år og det endte med 4-0 seier og avansement. Isnes forventer likevel ikke lett match.

– Det er en tøff match, men det sier jeg om all motstand. Nest-Sotra på gress, det er hardtarbeidene, ekle i duellspillet, angriper med mye folk. Der får vi også mye ro hvis vi vinner ball i gunstige posisjoner, så det blir å håndtere det enda litt bedre enn vi gjorde i dag. Det ble litt mye Hawaii synes jeg. Så jeg håper vi kan straffe Nest-Sotra mer enn det vi klarte å straffe Raufoss, sier Isnes.

Kåffa-toget er på skinner igjen og Isnes har kanskje planen for å gjenta bedriften fra 4-0 seieren i cupen mot Nest-Sotra.

– Den var ikke jeg med på så kanskje jeg skal være hjemme, sier en fornøyd og spøkefull Isnes som selvfølgelig skal være med over de syv fjell til vestlandet.

KAMPFAKTA

KFUM - Raufoss 2-1 (1-1)

KFUM-Arena: 1701 tilskuere.

Mål: 1-0 Kristian Brix (21), 1-1 Mikkel Maigaard (25), 2-1 Moses Mawa (88)

Dommer: Daniel Higraff (Brodd Fotballklubb Stavanger)

Gule kort: Kristian Brix, Yannis Moula, KFUM, Edvard Race, Oskar Løken, Raufoss

1. divisjon fotball menn søndag, 15. runde:

Tromsdalen – Strømmen 0-2, KFUM Oslo – Raufoss 2-1, HamKam – Sandefjord 1-0, Jerv – Sogndal 1-1, Aalesund – Nest Sotra 2-0, Notodden – Sandnes Ulf 0-4, Kongsvinger – Skeid 0-2, Ull/Kisa – Start 0-2

Mer fra Dagsavisen