Sport

15 år siden VIF vant på Lerkendal: – RBK har presset på seg

Sist Vålerenga slo Rosenborg på Lerkendal i Eliteserien var også sist sesong VIF vant serien. Nå håper Dag-Eilev Fagermo på å ta med seg sin gode statistikk fra Lerkendal til VIF.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Etter å ha slått Viking lørdag kveld står Vålerenga med syv poeng på fire kamper. Det tette kampprogrammet fortsetter, og VIFs neste motstander er Rosenborg borte på Lerkendal onsdag. Borte i Trondheim har ikke Vålerenga vunnet siden 2005, året klubben også sist vant serien. Det er for øvrig ni år siden VIF vant på hjemmebane mot RBK også.

Dag-Eilev Fagermo forteller om bedre statistikk på Lerkendal som Odd-trener.

– Når du forteller meg om den statistikken til Vålerenga der oppe, er jeg glad det er jeg som er trener her, flirer Fagermo og legger til:

– Jeg har ganske sterk statistikk på Lerkendal. Jeg har tapt lite der, spilt mye uavgjort og vunnet flere ganger. Da får vi bare satse på at jeg tar med den statistikken inn til Vålerenga, sier en seiersblid Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Frykter RBK-oppsving

Selv om VIF ikke har vunnet på Lerkendal i Eliteserien siden Vålerengas gullsesong i 2005, slo de RBK i kvartfinalen i cupen i 2017. Blant de som var med på den forrige seieren i Trondheim er Jonatan Tollås Nation. Kapteinen frykter at Rosenborg nå får et løft etter at Eirik Horneland fikk sparken som RBK-trener.

– Vi får bare håpe at Rosenborg ikke får et oppsving nå med ny trener. Det er jo litt typisk at man får det når en ny trener med ny strategi kommer inn, forteller Tollås Nation.

Likevel sier kapteinen at VIF ikke har noe press når de kommer til Trondheim på onsdag.

– Vi drar opp dit med lave skuldre, og har egentlig ingenting å tape. Det er RBK som har presset på seg, og det er de som må prestere. Vi drar opp dit og gir et forsøk, sier kapteinen.

Fortsatt usikker

I det siste har det vært mye snakk om Tollås Nation tåler det tette og tøffe kampprogrammet som spilles i 2020. Kapteinen spilte lørdag sin andre kamp for sesongen, og har trengt lenger tid enn de fleste andre VIF-spillerne til å restituere. Om den viktige midtstopperen er med til Trondheim eller ikke, er fortsatt usikkert.

– Kroppen kjennes bra ut akkurat nå. Jeg kommer sikkert til å være litt stiv i morgen, men foreløpig er det bra.

– Spiller du mot Rosenborg på onsdag?

– Det må vi nesten se an. Jeg må rett og slett bare kjenne på hvordan kroppen reagerer. Akkurat nå har jeg ikke noe bedre svar enn det, avslutter Nation.

Vålerengas bortekamp mot Rosenborg spilles på onsdag 20:30.

Mer fra Dagsavisen