Sport

0-6 på to kamper. Og Vålerenga har punktert.

(Rosenborg - Vålerenga 3-0). Noen nederlag ligger i dagen for VIF. Dette var ett av dem.

Det lå jo i kortene. Nils Arne Eggen skulle avdukes utenfor Lerkendal og etter tre ukers pause skulle Rosenborg restarte sesongen og vise at laget er mye bedre enn det våren har vist.

Alt ble innfridd. Mot et VIF-lag som stilte lydig opp som statister. Som ga Rosenborg de fine overgangsmulighetene som gjorde at Rosenborg kunne ligne på seg sjøl igjen. Og Vålerenga lignet på det laget som år etter år etter år har sirklet seg inn på 7. plassen på tabellen. Nå er de på 7. plass.

Rosenborg-spillerne gledet seg til denne kampen. De gledet seg til å hedre Nils Arne Eggen, de gledet seg til å kneble Vålerenga igjen, et VIF som ikke har vunnet en seriekamp på Lerkendal siden 2005. Fjorten år. De var ikke i nærheten denne kvelden heller.

0-3 for Lillestrøm før landslagspausen. 0-3 for Rosenborg etterpå. Og Vålerenga er tilbake til scratch etter ikke å ha skapt noenting. RBK var nærmere fire da de også hadde en suser av en heading i tverrligger. Publikum på Lerkendal reiste seg og sang laget sitt av banen. Vålerenga møtte veggen mot Lillestrøm da de hadde momentum til å utfordre lagene i tetkampen. Og slaget fra den veggen preget dem i Trondheim også.

Rett før sluttsignalet  gikk ble bildet av Nils Arne Eggen vist på storskjermen på Lerkendal der alle i sort og hvitt smilte og lo. Deres gamle spiss Matthias Vilhjalmsson fikk ingen god retur på Lerkendal og Vålerenga så like tannløse ut som på det verste i fjorårssesongen. Hvorfor brukes ikke Bård Finne mer enn han gjør?

Etter to kamper og seks baklengs har Vålerenga punktert på alle fire dekkene. Mens Rosenborg har endelig skiftet til sommerdekk og har seier i de tre siste kampene. Vålerengas eneste trøst er at de fortsatt ligger to poeng foran Rosenborg på tabellen, men den trøsten er det ingen som bryr seg om. For hvis dette fortsetter er trønderne forbi om en uke,

For Vålerenga var 0-3 tapet for Lillestrøm en ren knock out. Det preger dem ennå. Vålerenga hadde mye ball på Lerkendal, men manglet totalt aggressivitet på siste tredel i angrepssonen. Den andre scoringen illustrerte VIFs problem. Laget skulle igjen spille seg ut bakfra, pasningen ble brutt og Rosenborg scoret.

Slike feil trodde vi Vålerenga var ferdig med, men ustabilteten fortsetter. Neste gang er det et annet lag som har slitt i vårsesongen, men som nå kanskje har fått orden på motoren, som kommer til Intility: Sarpsborg 08.

Før det: Cupkamp borte mot Bærum. Akkurat nå er cupen det eneste Vålerenga kan drømme om å vinne i år, så kampen mot 2. divisjonslaget må tas på det dypeste alvor. Ellers kan hele sesongen punktere for Vålerenga før sola har snudd. Slik så det ikke ut for noen uker siden.

Da er det bare å begynne forfra igjen, Ronny Deila. Kanskje Nils Arne Eggen kan gi noen tips, nå når han også står på sokkel og får tenkt seg om. Eggen har også hatt et VIF-hjerte. Og vil ha VIF i tetkampen også. Men det oppdraget er det åpenbart ingen i Norge som makter å utføre.

KAMPFAKTA

Rosenborg – Vålerenga 3-0 (1-0)

Lerkendal stadion: 13.320 tilskuere.

Mål: 1-0 Samuel Adegbenro (14), 2-0 Yann-Erik de Lanlay (66), 3-0 Alexander Søderlund (86).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Tore Reginiussen (35), Rosenborg, Johan Lædre Bjørdal (57), Mohammed Abu (85), Vålerenga.

Lagene:

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Even Hovland, Birger Meling – Mike Jensen, Marius Lundemo (Anders Trondsen fra 74.), Anders Konradsen – Babajide Akintola (Gjermund Åsen fra 84.), Alexander Søderlund, Samuel Adegbenro (Yann-Erik de Lanlay fra 64.).

Vålerenga (4-2-3-1): Adam Larsen Kwarasey – Efraín Juárez, Johan Lædre Bjørdal, Markus Nakkim, Ivan Näsberg (Sam Adekugbe fra 74.) – Mohammed Abu, Magnus Lekven – Aron Dønnum (Felix Myhre fra 78.), Herolind Shala (Bård Finne fra 65.), Chidera Ejuke – Matthías Vilhjálmsson.

Mer fra Dagsavisen