Annonse

Vil avslutte med cupgull

NAVN I NYHETENE: Ole Heieren Hansen (30). Kaptein for Sarpsborg 08, men får ikke ny kontrakt og er ferdig i klubben etter å ha spilt i Sarpsborg siden 2004 og vært med på reisen fra 2. divisjon til toppen av eliteserien.

Annonse
Sarpsborg24

Etter 13 år i Sarpsborg er det slutt etter denne sesongen, hvordan føles det?

– Det var selvfølgelig en tøff beskjed å få, men samtidig har jeg vært med såpass lenge at jeg har lært hvor hard fotballbransjen kan være. Det handler om å være på topp hele tida.

Er du overrasket over at det endte på denne måten?

– Jeg hadde egentlig begynt å lukte lunta da det tok såpass lang tid uten at det kom noe nytt kontraktstilbud, men det var ikke den beskjeden jeg hadde håpet på.

Hvordan ser du nå på resten av sesongen?

– Nå må jeg bare legge meg selv til side for en stund, og ha fokus på det som skal skje utover høsten. Jeg må være på tå hev, fortsette å bidra godt på treningsfeltet og være en støtte for de andre spillerne. Så er selvfølgelig drømmen å kunne krone sesongen med medalje i serien og avslutte med cupgull.

Hvor går veien videre for Ole Heieren Hansen?

– Jeg har noen muligheter, og det kan bli både innenfor fotballen eller å ta en sivil jobb. Det er i alle fall deilig å vite at jeg ikke kommer til å stå på bar bakke over nyttår.

Er det andre fotballklubber i Østfold som er aktuelle?

– Det er vanskelig å si, og det er heller ikke der fokuset mitt ligger akkurat nå. Jeg har gjort mine tanker, men ønsker ikke å si så mye om det foreløpig. Først skal jeg fullføre sesongen og kontrakten min med Sarpsborg 08.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg har jo lest noen bøker opp igjennom, men jeg vet ikke hvor mye de har betydd for meg.

Hva gjør deg lykkelig?

– Å være sammen med familien min. Jeg har en fantastisk familie, både de jeg bor sammen med og foreldrene mine.

Hvem var din barndomshelt?

– David Beckham. Jeg har vært Manchester United-supporter siden jeg var liten guttunge, og han var det store idolet i oppveksten.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg syns du sa det her skulle være lette spørsmål, men det her var jo ille vanskelig. Jeg er veldig glad i faste rammer, og skulle kanskje ønske jeg var litt mer impulsiv.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da tar jeg en tur med gode kompiser og er litt bajas. Det er ikke så ofte jeg får muligheten til det, men jeg har mange gode venner både i og utenfor fotballen, og det betyr mye å få vært sammen med dem.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Det er helt sikkert mye jeg kunne demonstrert mot, men jeg kommer ikke på noe i farta.

Er det noe du angrer på?

– Nei, jeg står for de valgene jeg tar og ser ikke noen grunn til å se tilbake på ting og angre på det.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det måtte blitt Sir Alex Ferguson. Jeg vet ikke om mange som har gjort mer riktig innenfor fotballen, så da hadde jeg nok lært mye. Jeg ville prøvd å dra mest mulig ut av ham.

Annonse