Annonse
Dette bildet ble tatt på Kurland ved 22.30-tiden torsdag kveld.

- Vi må lære oss å leve med ulv

Ulven er sist sett i Kalnesskogen. - Vi kan ikke gjøre så mye med denne, men må nok lære oss å leve med ulv, sier Anne Tangen i Viltnemda.

Annonse
Sarpsborg24

I går ble det observert ulv flere steder i Sarpsborg.

Anne Tangen i Viltnemda regner med at ulven som er sett er en ung hannulv.

- Vi vet ikke, men det er ikke umulig at dette er en ung hannulv. Det er ikke uvanlig at disse løsrives fra flokken på våren, forteller Tangen.

Hvor ulven befinner seg nå vet hun heller ikke, men den kan være langt borte.

- Den kan forflytte seg over store områder og kan nå være langt borte, det vet vi heller ikke. Men de siste observasjonene ble gjort i Kalnesskogen. Det blir nok ikke den siste.

Tangen forteller at Viltnemda følger med på ulvens bevegelser, men kan ikke foreta seg noe.

- Nei, vi har ikke myndighet til å gjøre noe som helst. Vi følger bare med på ulvens bevegelser og hvordan den oppfører seg. Politikerne i Norge har bestemt at vi skal ha ulv og da må vi nok bare finne oss i det. De har lært seg å leve med ulv andre steder i Norge og det må vi nok her nede også, sier Anne Tangen.

Anne Tangen mener folk skal være oppmerksomme, og holde seg unna hvis ulven kommer nærme.

- Har du hund så bør den være i bånd, men det skal ikke være farlig. Det er ikke vanlig her i området at ulven kommer så nærme, men det er også nok noe vi må venne oss til, tror Tangen.

Ulven luntet rundt, blant annet på Kurland, og virket lite redd.

- Vi har fått en del tilbakemeldinger på det og det var blant annet en dame som hadde den så nærme som tre meter. Men den forsvinner, det skjer ikke noe. Folk trenger ikke være bekymret for dette her, sier Anne Tangen.

Selv om hun bedyrer at det skal være ufarlig, kan hun ikke være bombastisk. Ulven er et rovdyr og det er mange som liker dårlig å ha en ulv luskende rundt husdørene.

- Ja, vi er jo vokst om med ulven og Rødhette. Selv om ikke det er reellt så ligger det en frykt i bunn. Men vi skal ha respekt for ulven. Slike episoder som dette må vi nok bare venne oss til, men det er viktig å påpeke at ingen kan gjøre noe med ulven. Den må få være i fred. Hverken vi, politiet eller privatpersoner kan gjøre noe som helst. Ulven må være i fred, sier Anne Tangen.

Ulven har kommet fra Trøsken og vandret over Trøskenbrua og nedover Kurland. Sist ble ulven sett i Kalnesskogen.

 

Annonse