Annonse
Sparta trener Lenny Eriksson jubler etter 0-1 seier etter 7. kamp i kvartfinalen i NM sluttspillet i ishockey mellom Storhamar og Sparta Sarpsborg i CC Amfi i Hamar torsdag.

- Vi har en ambisjon om å gå hele veien

Det sier Sparta-trener Lenny Eriksson. Stavanger-trener Pål Gulbrandsen mener Stavanger har en fordel.

Annonse
Sarpsborg24

- Har man først kommet seg gjennom en kvartfinale så har man en ambisjon om å gå hele veien. Det er bedre for oss å møte Stavanger i en semifinale. Det finnes jo ikke på deres verdenskart å ryke i en semifinale. Så rent mentalt møter jeg dem heller i en semifinale, sier trener Lenny Eriksson til Sparta.no.

- Sult, vilje og attityd kan flytte de fysiologiske grensene ganske kraftig. Det har vi bevist de siste ukene, sier Eriksson.

Stavanger har vært overlegent det beste laget i Norge, men Lenny Eriksson mener Sparta takler laget fra oljebyen godt.

- Vi har spilt jevne matcher mot Stavanger og vi har slått dem der oppe. Det er en grunn for at de ikke valgte oss som motstand i kvartfinalen, sier Eriksson.

Oilers-trener Pål Gulbrandsen tenker ikke på at Sparta endte på 8. plass i årets serie. Sparta var ikke et opplagt valg, sier han til Rogalands Avis.

– Først av alt måtte vi se hvem som gikk videre, slik at vi visste hvem vi kunne velge mellom. Både Sparta og Lillehammer skal ha skryt for måten de klarte å komme seg videre på, og det var langt fra noe opplagt valg at vi gikk for Sparta. Men i det lange løp tror vi at den ekstra energien vi har skaffet oss vil bli utslagsgivende, forteller Gulbrandsen som mener det er meget jevnt og forventer tette semifinalekamper.

- Det er ikke så stor forskjell på lagene, og det er uhyre små marginer som skiller seier fra tap. Selv om Sparta kom på åttendeplass i serien, har de samlet seg inn mot sluttspillet og leverte en meget god prestasjon mot Storhamar, sier han.

Oilers-treneren er forberedt på at semifinalen mot Sparta blir en krig, men mener at Stavanger har fordel av å ha spilt mindre enn Sparta.

- Sparta kommer hit i krigsmodus etter å ha kjempet seg igjennom kvartfinalen, og den krigen må vi være beredt til å ta. Sparta har vist at de er veldig gode til å forsvare seg, de har en god keeper og har kvalitetsspillere i alle ledd som gjør at de er gode på kontringer. Samtidig har de brukt få folk og spilt lange kamper, så vi må utnytte det overskuddet vi har bygget opp i løpet av uken, forteller Gulbrandsen.

Annonse