Annonse
KLASSE: Patrick Mortensen berømmer Heieren Hansen for måten han inkluderte ham i klubben.FOTO: HERMUND LYBECK KJERNLI

– Vanskelig å fylle skoene hans

Kommer til å savne kapteinen både på og utenfor banen når han takker for seg etter cupfinalen.

Annonse
Sarpsborg24

– Alle snakker om å sette laget foran seg selv, men det er vanskelig å gjøre det. Ole gjør det hver gang, og det er klasse, sier Patrick Mortensen.

Da han kom til Sarpsborg 08 i 2015 var det nettopp Hansen som tok et ekstra ansvar for å inkludere ham.

– Jeg husker godt da jeg skrev under at det ikke gikk lang tid før Ole la meg til som venn på Facebook. Det var en liten ting, men det betydde mye og det er noe av det som gjør han så spesiell. Det gjorde at jeg følte meg velkommen fra dag én, minnes Mortensen.

«Fenomenal»

Han tror lagkapteinen kommer til å etterlate et tomrom når laget samles til ny sesongoppkjøring over nyttår.

– Den som skal fylle skoene hans neste sesong får det vanskelig. Han har også taklet den personlige motgangen det siste halvannet året helt fenomenalt. Alltid vært positiv og gått foran selv om han har sittet mye på benken og tribunen

Også visekaptein Joachim Thomassen, som har båret kapteinsbindet stort sett hele denne sesongen, kommer til å savne forsvarskollegaen sin når sesongen er over.

– Jeg har vel egentlig ikke tatt det ordentlig innover meg enda, det kommer kanskje til å gå mer opp for meg i januar når han ikke er på treningsfeltet lenger.

– Bra fyr, god spiller

Han har kjent Heieren Hansen siden de var tenåringer, men det er først de siste tre årene de har vært lagkamerater.

– Ole er først og fremst en veldig god person, og han har også blitt en god venn. Vi har vært faste romkamerater på reise, og har mange gode historier sammen, sier venstrebacken.

Nå håper han kompisen finner seg en ny klubb på toppnivå, dersom det er det han har lyst til.

– Man skal ikke glemme at Ole – i tillegg til å være en bra fyr – også er en god fotballspiller som har vært med på hele den unike reisen med klubben, avslutter Thomassen.

Annonse