Annonse
Redaktør i Byavisa, Ole Christian Foss, regner med at de finner løsninger for distribusjon hvis Norpost forsvinner.

Uvisshet etter Norpost-konkurs

Selskapet Norpost, som distribuerer reklame og trykksaker, ble begjært konkurs 15. mars, og det skaper usikkerhet for blant annet Byavisa.

Annonse
Sarpsborg24

I Sarpsborg er det rundt 50 ansatte i Norpost, men selskapet jobber nå på spreng for en virksomhetsovertakelse.

De ansatte har fått beskjed om å møte opp som vanlig, men tiden er i ferd med å renne ut.

– Vi har ikke muligheten til å holde hjulene i gang så lenge. Vi jobber med å få en avklaring av salg før helgen, sier bostyrer Stine D. Snertingdalen (42) i Kvale Advokatfirma til Dagens Næringsliv.

– Har vi en konkret og positiv dialog med en kjøper fredag ettermiddag, vil vi se på muligheten for å få ut aviser også lørdag, sier Snertingdalen.

I følge avisen har selskapet en gjeld på rundt 100 millioner kroner. Målet er nå å få til en løsning slik at distribusjonen kan fortsette. Norpost distribuerer blant annet lørdagsaviser og er også distributør for Byavisa i Sarpsborg, Moss og Fredrikstad.

Selv om selskapet er konkurs har de forsikret Byavisa at den kommer ut.

- Vi har ikke hørt noe annet, sier redaktør i Byavisa Fredrikstad Ole Christian Foss. Han forteller at både Fredrikstad og Sarpsborg har litt tid på å snu seg hvis ting mot formodning skulle skje.

- Vi la fra årsskifte om til avis annenhver uke, og vår neste utgivelse kommer 29. mars, så for vår del tror jeg dette skal gå veldig fint. Moss kommer ut hver uke, men i følge de signalene vi har fått så skal fortsatt Norpost distribuere, sier Foss som dermed føler seg trygg på at alle skal få lest Byavisa.

Bjørn Larsen er leder for Lundqvist Media som eier Byavisene. Han har fått bekreftelser fra Norpost om at avisen skal bli levert.

- Vi avventer selvsagt hva som kommer ut av sonderingene som jeg regner med at bobestyrer holder de nærmeste dagene. Vet vel noe mer før helgen, sier Larsen som er forberedt på at de må endre distributør.

- Alle våre aviser kommer nå ut i henhold til de avtaler vi har. Hvis ikke Norpost skulle fortsette må vi finne andre distributører, sier Bjørn Larsen.  

Administrerende direktør i Norpost, Geir Feltstykket, har sendt sine kunder beskjed om at de fortsetter som normalt.

- Vi har fått beskjed om å styre drift som vanlig og prøve å få til en virksomhetsoverdragelse uten driftsstans. Innlevering, produksjon og distribusjon vil gå som normalt inntil videre, har han informert kundene.  

Norpost er underleverandør til selskapet Kvikkas, som fikk i oppdrag å levere lokalaviser på lørdager rundt om i landet da Posten sluttet å levere post på lørdager. Ifølge Samferdselsdepartementet har Kvikkas informert dem om hvordan de skal overholde sine kontraktsforpliktelser etter at Norpost nå har begjært oppbud.

– Samferdselsdepartementet har vært i møte med Kvikkas og blitt orientert om selskapets planer for å håndtere situasjonen som nå har oppstått. Vi forventer at Kvikkas klarer å levere aviser i henhold til kontrakten også i tiden fremover, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) i en pressemelding.

Annonse