Annonse
Konservator Hege Beate Lindemark ved Borgarsyssel Museum i Sarpsborg opplever økt turisme, men stresser samtidig at tilbudene i Sarpsborg, som hennes egen arbeidsplass, må markedsføres enda mer.

Turistbyen Sarpsborg

Tusenårsjubileet i fjor satte sitt preg på Sarpsborg som by og førte til økt turisme.

Annonse
Sarpsborg24

Borgarsyssel er en av turistattraksjonene som opplever økt interesse om dagen.

Det har i lang tid vært ønsket at Sarpsborg ikke bare er en by folk kjører forbi på E6, men faktisk stopper i.

Etter at Sarpsborg fylte tusen år i fjor, opplever Olavs by økt turisme i år. Både hotellene og andre turistattraksjoner opplever mer entusiasme og flere besøk enn tidligere.

Må fram i lyset

Én av turistattraksjonene som opplever størst interesse er velkjente Borgarsyssel Museum. Selv om konservator på museet, Hege Beate Lindemark, er fornøyd med tilbudene, er hun likevel fullt klar over at det trengs mer markedsføring for å skape enda mer turisme.

– Vi ser at det kommer en del turister til Borgarsyssel, og at tusenårsjubileet satte sitt preg. Likevel trengs det flere. Borgarsyssel er et museum med mye å by på. Det er jo et pilegrimsmål, og vi har flotte kirkeruiner fra middelalderen, for ikke å glemme de nydelige antikvariske byggene. Vi har som nytt i fjor fått et 32 meter høyt utkikkstårn og Olavs Hall, forteller Lindemark.

Hun tror mer markedsføring vil føre til flere turister.

– Vi må slutte å være så typisk østfoldinger, og heller skryte mer av alt det flotte vi har å tilby. Vi må vise at vi har masse vi er stolte av her i Sarpsborg, framholder hun.

Mer å tilby enn før

Daglig leder i kommunens turistkontor iSarpsborg, Marit Bjørnland, mener Sarpsborg har kommet langt med at det er mer å tilby enn tidligere. I tillegg er hun overbevist om at flere har fått øynene opp for byen etter tusenårsjubileet gikk av stabelen i 2016.

– I Sarpsborg har vi tilbud for alle målgrupper. For barnefamilier opplever vi at Superland og Inspiria er flotte attraksjoner, hvor det har skjedd en økning i besøkstall. Vi har Eventyrfabrikken og flere bowlinghaller, som er fine tilbud for barnefamilier. Hafslund hovedgård er også absolutt en flott attraksjon, påpeker hun.

Bjørnland skryter også av strendene i Sarpsborg, som nabobyen Fredrikstad kanskje er mer kjent for utenfor fylket med sin rike skjærgård.

– Det er lett å glemme at Sarpsborg har en rekke rekreasjonsområder ved vann. Tunevannet og Høysand er to flotte steder i så måte, hvor det er blitt veldig fint, fortsetter hun.

Historiske attraksjoner både for barn og voksne er også et tilbud Bjørnland setter pris på at Sarpsborg har.

– Borgarsyssel er et flott museum for både barn og voksne. Oppgraderingen med Olavshall og utkikkstårnet har nok vært mye av grunnen til økt popularitet, tror hun.

Flere hotellovernattinger

For Scandic Sarpsborg har besøkstallene økt betraktelig. Det som overrasker er at besøkstallene denne sommeren er større enn de var i 2016, altså i jubileumsåret. Hotelldirektør Tron Bjørnli er storfornøyd med hele 7.500 gjester i løpet av juni og juli i år og 90 prosent belegg i juli.

– Vi var fornøyde med fjoråret, som hadde en fantastisk julimåned. Når det kom til 2017 har vi vært betenkte og spente. Men – det har gått som en kule. Både juni og juli er bedre enn i fjor, forteller Bjørnli, som tror mange fikk øynene opp for Sarpsborg under fjorårets jubileum.

– Sarpsborg er i større grad blitt satt på kartet. Tusenårsjubileet var nok med på dette. Vi har mange besøkende fra Vestlandet, og spesielt mange bergensere. Fra utlandet er det mange dansker og svensker. Vi liker å tro at Sarpsborg er blitt Østfolds nye hovedstad, ler Bjørnli.

Annonse