Annonse
BLE TRUET: En Nav-ansatt ble truet med juling av en sint klient. Bildet er fra Navs kontorer i Fredrikstad.

Truet Nav-ansatt med rundjuling

En sarping (48) var uenig i hvor mye han skulle trekkes i Nav-støtte da en etatsansatt i Finnmark fikk kjenne på mannens vrede.

Annonse
Sarpsborg24

For nøyaktig to år siden ringte mannen til Nav Innkreving, basert i Finnmark, for å klage på trekk i utbetalinger. Han mente han var trukket for mye i støtte, og argumenterte blant annet med at hans ektefelle ikke var i arbeid.

– Ble sint

Men da den kvinnelige Nav-ansatte på telefonen forklarte ham at han måtte sende dokumentasjon på dette for at det skulle bli hensyntatt, kokte det over for Nav-klienten. Ifølge dommen fra Sarpsborg tingrett, ble mannen sint og uttalte:

«Dette vil koste meg familien, jeg vil ta med meg Nav-ansatte på veien ned». Og:

«Dette er mer enn bare trusler. Jeg vil personlig banke livskiten ut av deg».

I retten forklarte han at han aldri har snakket med fornærmede, men i samtalen med henne presenterte han seg med navn og oppga fødselsnummer, slik at den Nav-ansatte kunne søke ham opp.

Samfunnsstraff

Retten kom til at mannen var klar over hvem han snakket med og at truslene han framsatte var egnet til å framkalle alvorlig frykt hos fornærmede. Han forsøkte ved hjelp av trusler å presse den Nav-ansatte til å tilfredsstille hans krav til behandling av saken, konkluderer retten.

Mannen er nå dømt for truselen, og i tillegg for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort samt for å ha snakket i mobiltelefon mens han kjørte bil. Dommen omfatter også at han i sommer lot være å møte til soning av en dom fra 2013.

Han er idømt 30 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 60 dager, alternativt en fengselsstraff på 30 dager. Mannen erkjente ikke skyld.

Annonse