Annonse

Tester selvkjørende buss i Sarpsborg

Under Forbausende byfesten i år kan du sitte på en buss uten bussjåfør.

Annonse
Sarpsborg24

Forbausende byfest arrangeres 23. september i år, og bussen vil gå i en kort rute i Sarpsborg sentrum fredag 22. og lørdag 23. september.

- Flere byer i Norge hadde demonstrasjoner av selvkjørende minibuss høsten 2016, og nå er det Sarpsborg sin tur. Ruta vil bli avsperret, og det vil være med en person om bord som veileder og hjelper passasjerene, melder Sarpsbporg kommune på sine nettsider.

- Vi håper at flere skal få øynene opp for å bruke kollektivtransport og bli kjent med ny teknologi.Utslippene fra transportsektoren må reduseres betydelig, men samtidig må vi sørge for at varer og mennesker kommer raskt og effektivt fram. Framtidas løsninger kan gi oss et bedre og mer kostnadseffektivt transportsystem med mindre utslipp. Bypakke Nedre Glomma legger til rette for og gjennomfører demonstrasjonen i samarbeid med Sarpsborg kommune og selskapet Acando. Fra Sarpsborg kommune er dette et initiativ gjennom Smart City Sarpsborg, et utviklingsprosjekt i samarbeid med Smart Innovation Norway og Sarpsborg Næringsforening, skriver kommunen.

Annonse