Annonse
NYBYGG: Her, ved Mysen stasjon, ønsket Eidsberg kommune å huse Landbruksdirektoratet.

Tapte kampen om Landbruksdirektoratet

Eidsberg-ordfører Erik Unaas (H) er skuffet over at 30 statlige arbeidsplasser flyttes til Steinkjer i stedet for Mysen.

Annonse
Sarpsborg24

– Jeg er fortsatt overbevist om at Mysen er det beste alternativet, men har vært forberedt på alle utfall og er sånn sett ikke helt overrasket. Særlig ikke når «utflaggingen» av Landbruksdepartementet er redusert betydelig, fra 200 til 30 arbeidsplasser, sier Unaas.

– Innfridde kriteriene

Det har en stund vært klart at Landbruksdirektoratet skal flytte arbeidsplasser ut av Oslo, og en rekke kommuner har meldt sin interesse. Eidsberg har jobbet for å få de statlige arbeidsplassene til Mysen, og har blant annet konkurrert med Hamar, Ås og Steinkjer. Tirsdag ble det offentliggjort at sistnevnte trakk det lengste strået, til Eidsberg-ordførerens skuffelse.

– Vi hadde det beste konseptet for oppgavene direktoratet er satt til. Vår nærhet til Oslo, NMBU og de andre kompetansemiljøene på Ås, og vår beliggenhet ved Mysen stasjon, med halvtimes togavganger til og fra Follo og hovedstaden, gjorde at vi innfridde alle krav og kriterier, mener Unaas.

Ordføreren velger likevel å trekke noe positivt ut av prosessen.

Gir ikke opp

– Vi kom til «finalen» i en konkurranse der svært mange kommuner og regioner meldte seg på, og vi har fått markert Indre Østfold. Det har ganske sikkert satt oss i posisjon for senere runder med innsalg av statlige, og private, arbeidsplasser, sier Unaas.

I forbindelse med kampen om Landbruksdirektoratet, har kommunen også jobbet sammen med Bane Nor Eiendom for å etablere et spesialtilpasset bygg.

– Konseptet vårt med nytt bygg på Sagtomta har fått meget gode tilbakemeldinger, og kan helt sikkert presenteres og jobbes inn i flere sammenhenger.

Annonse