Annonse
Den kanadiske gitaristen Steve Cowan kan du høre i Sarpsborg søndag.

Supergitarist til Sarpsborg

Gitarkonsertserien fortsetter og førstkommende søndag kommer Steve Cowan til Sarpsborg.

Annonse
Sarpsborg24

Den kanadiske gitaristen Steve Cowan bor til daglig i Montreal, men er for tiden på turne i Europa og har på turen spilt konserter i blant annet Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Danmark.

- Vi har klart å få han til Sarpsborg, hvor han vil avslutte turneen sin. Vi er veldig heldige som har klart å få han til Sarpsborg som en del av hans Europaturne. Det er ikke ofte vi klarer å få slike navn til byen. Programmet på kveldens konsert vil strekke seg fra kjente verk fra komponister som Debussy, Scarlatti og Rodrigo til å utforske nye verk av kanadiske og islandske komponister, forteller Gjermund Titlestad.

Steve Cowan har etablert seg som en overbevisende klassisk gitarist på den nordamerikanske gitarscenen.

- Han blir ofte rost for sin kraftfulle lyd, innsiktsfulle tolkninger, og unike repertoarvalg. Cowans konsertprogrammer er ofte sammensatt av stykker fra flere epoker, men Steve fokuserer primært på ny musikk. Det å bestille nye verk fra komponister og å presentere kanadiske gitararbeider er viktige pådrivere i hans musikalske liv, forteller Titlestad.

Steve har vunnet priser ved 8 store nasjonale og internasjonale konkurranser, hvorav 6 er førstepremier. I 2017 vil Steve konsertere i hele Europa, samt spille inn sitt andre album i Madrid for plateselskapet EMEC Spain.

Søndag klokken 19.00 er han klar for Sarpsborg og konserten holdes i Metodistkirken.

 

Annonse