Sarpsborg

Sparta klare for semifinale

Sparta vant den 7. kampen i kvartfinalen og er klare for semifinale.

Bilde 1 av 5

Henrik Malmströms scoring etter drøyt 18 minutter ble den eneste i den sjuende og avgjørende kvartfinalen i Hamar OL-amfi.

Storhamar hadde 21 skudd på mål mot Spartas 12, men klarte aldri å overliste gjestenes målvakt Samuel Ward.

Dermed gikk Sparta videre med 4-3 sammenlagt. Østfoldingene vant tre av fire bortekamper i kvartfinaleserien. Den eneste de ikke vant i Hamar var søndagens rekordoppgjør som pågikk i hele elleve perioder med totalt 217 minutter og 14 sekunder i effektiv spilletid.

Verdensrekorden ble markert i hallen torsdag. Kampen går også inn i rekordbøkene til Guinness World Records.

Stavanger Oilers vant fire strake kamper mot Stjernen og er for lengst klar for NM-semifinalen. Frisk Asker slo ut Vålerenga 4-2 sammenlagt tirsdag.

Den avgjørende kvartfinalen mellom Lørenskog og Lillehammer pågår fortsatt.