Annonse
SPENTE: Markedssjef Roar Johansen (t.v.) og salgssjef for privatmarked Alexander Klaussen i Sarpsborg 08 håper sarpingene kaster seg fullt og helt inn i festlighetene rundt cupfinalen i desember.

Solid oppvarming

Sarpsborg 08 inviterer til storslått cupfinaleshow for hele familien dagen før det braker løs på Ullevaal.

Annonse
Sarpsborg24

Søndag 3. desember skal Sarpsborg 08 spille sin andre NM-finale på tre år, og motstander er Lillestrøm SK. Men før dommeren blåser i gang kampen på nasjonalarenaen blir det en real oppladning på konsertarenaen Rockefeller, i sentrum av Oslo.

– Vi har vært flere turer i Oslo for å kartlegge mulige steder å arrangere cupfinalefesten vår, og dette er det desidert beste alternativet, sier markedssjef Roar Johansen i Sarpsborg 08.

– Heidundrende fest

Han er fornøyd med at de har klart å lande et lokale som er lett tilgjengelig for supporterne, med tanke på når på året cupfinalen skal spilles.

– Hvis vi ikke kunne vært i sentrum måtte vi dratt langt ut av byen. Dette er jo midt i julebordsesongen, så vi er glad for at vi får til et opplegg på Rockefeller, sier Johansen.

Rockefeller har vært vertskap for en rekke cupfinalefester tidligere, og Sarpsborg 08 har forhørt seg med klubber som Rosenborg og Vålerenga som begge gir arenaen de beste skussmål.

– Her ligger alt til rette for en heidundrende fest for 1.800 sarpinger, og nå begynner jobben med å fylle dagen med et godt program, sier Johansen.

Todelt arrangement

Blant annet ønsker klubben å hente inn flere artister som skal spille gjennom hele lørdagen, og de ser for seg et todelt arrangement slik de hadde sist gang Sarpsborg 08 var i cupfinalen.

– Det blir et familiearrangement på dagtid og en cupfinalefest utover kvelden. Nå vet i alle fall folk hvor det blir, og så lover vi at det skal bli et godt arrangement, sier Johansen.

Da finalebilletten ble sikret i september var det snakk om å få til en storslått hjemkomstfest for Sarpsborg 08s spillere og trenere i Kulås amfi søndag kveld, uansett om det blir gull eller sølv.

Her er det foreløpig lite nytt å melde.

– Nå har vi hatt fullt fokus på å lande noe i Oslo, så skal vi sette oss ned og se på resten til uka, sier Johansen.

Blåhvitt Ullevaal

Også i Sarpsborg 08s supporterklubb, Fossefallet, er man godt i gang med forberedelsene til cupfinalen.

– Vi har starta en tifo-innsamling (tribuneeffekter for supporterne, journ.anm.) og der har vi allerede fått inn veldig mye penger. Arbeidet med å lage tifoen starter allerede til uka, så vi skal farge Ullevaal blått og hvitt, fastslår leder i Fossefallet, Kjetil Frøne.

Han er også positiv til nyheten om at det blir cupfinalefest på Rockefeller.

– Nå har jeg aldri vært der før, men det blir helt sikkert bra. Hvis det blir noe i nærheten av det vi hadde for to år siden så blir det en kjempefest, sier Frøne.

Annonse