Annonse
TOMMEL OPP: Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) sammen med Sarpsborg 08s Tobias Heintz, Cato Klaussen og Krépin Diatta, Ann-Kristin Paulsen fra Sandesundsveien skole, Østfold Frps stortingskandidat Erlend Wiborg og elever ved Sandesundsveien skole.

Slik sørger de for at alle har et fritidstilbud

Med tilbud om gratis fotballtrening sørger Sarpsborg 08 og Sandesundsveien barneskole for at alle elever skal få mulighet til å ta del i fritidsaktiviteter.

Annonse
Sarpsborg24

– Alle på skolen vår skal få være med hvis de vil, men det er jo ett av flere tiltak vi har for å utjevne sosiale forskjeller, sier miljøarbeider Ann-Kristin Paulsen ved Sandesundsveien skole.

Hun forteller at skolen har et bredt mangfold av elever, og at levekårsforskjellene er store. Derfor inngikk de for seks år siden et samarbeid med Sarpsborg 08 for å gi et tilbud om fritidsaktivitet til alle elevene sine.

– Her får vi med alle, både de som i utgangspunktet ikke har råd til å delta på andre fritidsaktiviteter og de som trener med et lag fire dager i uka. Det er fint, for da dannes det et bredt fellesskap hvor du har alle typer elever samlet på ett sted, sier Paulsen.

– Samfunnsansvar

Sarpsborg 08 – som ligger på andreplass i eliteserien, skal spille semifinale i cupen og har etablert seg som en norsk toppklubb – var aldri i tvil om at de skulle bidra til prosjektet.

– Klubben vår er bygd opp sånn at sportslige resultater er nummer tre, økonomi nummer to og samfunnsansvaret nummer én, fastslår administrativ leder for sport i Sarpsborg 08, Cato Klaussen.

Som et ledd i prosjektet får elevene og familiene deres billetter til Sarpsborg 08s kamper, i tillegg til at klubben stiller med trenere og besøk av A-lagsspillere på hver av de ukentlige treningene.

Store planer

– Du ser hvor mye det betyr for barna å møte spillere som Krépin Diatta, en ung gutt på 18 år som har et voldsomt potensial og er en stor helt. Så det er moro for barna, og det er moro for klubben, sier Claussen.

Prosjektet er finansiert gjennom midler fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir), som et ledd i kampen mot barnefattigdom. Ann-Kristin Paulsen forteller at de ønsker å gjøre mer for å fremme integrering og inkludering ved skolen.

– Vi ønsker å få på plass flere tiltak for barn og foresatte gjennom høsten. Både skolefrokost, flere ballidretter, sjakk, hobbykvelder og trim for mødre, sier Paulsen.

Ministerskryt

Denne uka fikk prosjektet besøk av barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp). Hun er imponert over det de har fått til i Sarpsborg.

– Vi vet hvor viktig det er å kunne ha en fritidsaktivitet, og fotball snakker alle språk. Dette fører også til at barna er mer i fysisk aktivitet, noe vi har vært veldig opptatt av når vi bevilger midler til prosjekter, sier Horne.

Hun håper flere vil følge etter og søke om statlige midler til lignende prosjekter.

– Vi har mange tilskuddsordninger det kan søkes fra, men det er også viktig at kommunene og deres politiske ledelse går inn og finner de barna som lever i familier med levekårsutfordringer.

– Fint å gi tilbake

– Vi vet at vi kan klare å hindre at fattigdom går i arv gjennom å sørge for at barna har fritidsaktiviteter å gå til, at de blir inkludert og fortsetter på skolen, sier Horne.

En av Sarpsborg 08-spillerne som skal bidra på treningsfeltet er Tobias Heintz (19).

– Nå er vi jo blitt et topplag, men samtidig er vi en veldig jordnær klubb. Alle her er en stor familie som kjenner hverandre og ser hverandre hver dag. Det er bare fint å kunne gi noe tilbake til alle rundt oss, og som sikkert også støtter oss, sier matchvinneren fra kvartfinalen i cupen.

Annonse