Annonse
Fotballpresident skryter av Sarpsborg 08.

- Se på Sarpsborg 08

Det sier fotballpresidenten etter at forbundet har lagt fram resultatene fra 2016.

Annonse
Sarpsborg24

De samlede driftsinntektene for alle klubbene i Eliteserien og Obos-ligaen var på 1,7 milliarder kroner. Driftsinntektene var 73 millioner lavere, men med spillersalg ble det likevel et positivt resultat etter skatt på 49 millioner kroner.

Sarpsborg 08 er en av klubbene som har levert meget gode tall selv om omsetning er blant de laveste i Eliteserien. Men tallene er ikke røde og det gleder fotballpresidenten. I årets herreligaer er det totalt fire klubber som er i rød kategori. Det er Stabæk og Viking i Eliteserien, og Levanger og Tromsdalen i OBOS-ligaen.

- Dette beviser at gode styringsverktøy, med god kontroll og oppfølging gir resultater. Det er likevel marginale justeringer som avgjør om en klubb lykkes med sin økonomiske utvikling eller ikke. Det er derfor viktig at klubbene fortsetter å sette tæring etter næring og ikke tar for stor risiko når de planlegger fremover. Klubber som tar seg tid til god og balansert utvikling tjener godt på dette over tid. Det er bare å se på Sarpsborg 08 som gjør det godt både sportslig og økonomisk, sier fotballpresident Terje Svendsen.

- Vi ser er veldig fin utvikling i klubbøkonomiene, noe som er positivt. Klubbene tar mindre risiko, vurderer mer og bedre og vi ser generelt sett en god utvikling hos klubbene, sier NFFs klubblisensansvarlig Rune Nordhaug.

Annonse