Annonse

Sarpsborg fosser videre

(Sarpsborg 08 - Viking 3-0) Viking hadde lite å stille opp med mot et Sarpsborg-lag som fosser videre i årets Eliteserie. Seieren sendte 08 til toppen av tabellen.

Annonse
Sarpsborg24

Sarpsborg 08 fortsetter å imponere og har full pott etter tre kamper.

Viking, med Ernemann og Kronberg på laget, var sjanseløse på Sarpsborg stadion.

Sarpsborg startet forrykende og etter bare ett minutt av kampen fikk Anders Trondsen klokkerent treff og 1-0.08 fortsatte å kjøre Viking som ikke klarte å komme til sjanser før det var ti minutter igjen av omgangen.

Sarpsborg var det klart beste laget og hadde full kontroll.

- Vi fikk beskjed om å skyte på grunn av god vind, smiler Anders Trondsen i pausen til Eurosport. Men det var ikke bare vinden som hjalp Sarpsborg.

I andre omgang fortsatte Sarpsborg kjøret mot Viking og 11 minutter ut i omgangen steg midtstopper Anders Østli til vers på et hjørnespark fra Anders Trondsen, og 2-0.

Men det er ikke bare på dødballer Sarpsborg leverer. Første målet var et strålende enkeltmannsprestasjon, mål nummer to var en dødelig effektiv dødball, mens mål nummer tre kom etter at Ole Jørgen Halvorsen parkerte sin oppasser og la ballen inn til Patrick Mortensen som viste fram gnistrende målskåreregenskaper da han styrte inn 3-0.

Viking klarte aldri å tukte Sarpsborg som styrte kampen i 2 x 45 minutter. Seieren sendte Sarpsborg til topps på tabellen (se nederst i saken).

Ian Burchnall var oppgitt etter kampen. Han mener kampoppsettet for Viking har vært en skandale.

- For å være helt ærlig så så jeg det på spillerne i andre omgang. De hadde det ikke i dag, men vi har tre kamper på seks dager og ta bortekamper. Det er skandaløst, sa en meget skuffet Burchnall til Eurosport etter kampen.

- Vi har åpnet veldig bra, men det er bare tre kamper. Vi må stå på trening og jobbe videre. men det kan bli bra dette her, sa Anders Trondsen.

- Dette er nok ikke vår beste kamp, men vi er effektive. Men vi har mer inne, sier Patrick Mortensen som skårte i sin andre kamp på rad.

Geir Bakke var naturlig nok fornøyd.

- Det smakte godt. Det er noe solid over oss, men vi er litt uryddige og vi har ikke den flyten i angrepsspillet som vi ønsker. Men likevel er det noe der og vi spiller med en pondus, sier Bakke som mener Sarpsborg 08 må heve seg når de møter de andre topplagene.

- Det er fortsatt litt lett å komme rundt på kantene og vi må heve oss når vi møter Rosenborg og de lagene der, smiler Bakke som kan ta påskeferie på tabelltopp.

Kampfakta:

Sarpsborg 08 - Viking 3-0 (1-0)

Sarpsborg Stadion

Mål:

1-0 Anders Trondsen (2 min)

2-0 Anders Østli (56 min)

3-0 Patrick Mortensen (67 min)

Gult kort: R. Shroot og K. Mets (begge Viking)

Laget:

Målvakt: Anders Kristiansen

Forsvar: Henri Toivomäki, Anders Østli, Sigurd Rosted, Joachim Thomassen

Midtbane: Jon-Helge Tveita, Kristoffer Zachariassen, Matti Lund Nielsen, Anders Trondsen

Angrep: Jonas Lindberg, Patrick Mortensen

Reserver: Stefan Cupic, Joackim Jørgensen, Alexander Groven, Kristoffer Normann Hansen, Ole Jørgen Halvorsen, Krépin Diatta, Erton Fejzullahu

tabellen

Annonse