LEGENDE: Skammelsrud vant elleve seriemesterskap og tre NM-gull, og spilte en rekke europacupkamper for Rosenborg på 90- og 2000-tallet. Her fra den legendariske 2-1-seieren over AC Milan på San Siro. Han mener det er ren bonus for Sarpsborg 08 at de også nå får prøve seg i Europa.

– Sarpsborg 08 er ikke dårligere enn i fjor

Rosenborg-legenden Bent Skammelsrud fra Rakkestad tror Sarpsborg 08 er ett av fem-seks lag som kan utfordre Rosenborg om seriegullet.

– Slik jeg ser det er de ikke noe dårligere enn i fjor. De har et godt grunnlag med kontiniutet i både stallen og måten de spiller på, og selv om de har mistet noen spillere, har de erstattet dem med nye som kan være minst like gode, sier Skammelsrud.

Mannen med nærmere 300 seriekamper for Rosenborg var en sentral del av trøndernes storhetstid både i Norge og Europa på 1990- og starten av 2000-tallet, og fikk med seg hele elleve seriemesterskap og tre NM-gull.

Tenker kun på gull

Nå tror han Sarpsborg 08 kan ta enda ett steg nærmere sin tidligere arbiedsgiver.

– De er ett av fem-seks lag som er gode nok til å utfordre Rosenborg-hegemoniet. Sånn sett er det spennende at de møter RBK allerede i første serierunde, og klarer de å gjøre litt ugagn der så kan det bli en mer åpen sesong hvor mange lag er med og kjemper.

– Men det er ingenting som blir så fort historie som en fotballkamp, og det hjelper lite å slå Rosenborg hvis man taper de tre neste. Det er gullet som teller, fastslår eks-midtbanespilleren.

– Skal tåle tre kamper i uka

I motsetning til NRK-ekspert Karl-Petter Løken tror han europacupspill er ren bonus for blåtrøyene.

– Jeg blir irritert når det snakkes om europacupspill og tett kampprogram som en belastning. Det skal bare være positivt med en sånn gulrot, og profesjonelle fotballspillere skal tåle tre kamper i uka.

– Det er selvfølgelig fordelaktig med en sterk stall, men i min tid var vi stort sett 14 mann som rullerte i alle turneringer. Det handler om innstilling og evnen til å nullstille mellom hver kamp, sier Skammelsrud.