Annonse
Malin Joneid Ellefsen.

Sarpestemmen i The Voice

NAVN I NYHETENE: Malin Joneid Ellefsen (23), sanger fra Yven i Sarpsborg, som onsdag kveld skal duellere mot Agnes Stock fra Tønsberg i The Voice på TV 2.

Annonse
Sarpsborg24

Av Paul Norberg

Hvorfor meldte du deg på The Voice?

– Jeg har studert økonomi på BI i fire år, og begynte å savne sangen. Det er ikke så mye sang og musikk på økonomistudiet. Jeg ønsket meg tilbake til nettverket av venner som driver med musikk. Da muligheten for å bli med i The Voice dukket opp, tok jeg sjansen. Det har vært en morsom opplevelse.

Hvordan har din sangkarriere vært?

– Jeg var aktiv i Masken barneteater, og gikk på musikklinja på Greåker videregående skole. Jeg har også koret en del for Åge Sten Nilsen, og har gjort noen jobber sammen med Gusty Utterdahl. Jeg har også opptrådt en del sammen med min onkel, Stian Joneid, som er med i Bjelleklang.

Hvilken musikksjanger liker du best å framføre?

– Jeg er nok ganske gammeldags, for jeg liker best soulmusikk fra 1960-tallet. Som den herlige sangeren Otis Redding. Men i The Voice er vi nødt til å være litt kommersielle, for vi skal jo treffe et stort og bredt sammensatt publikum. I forrige sending sang jeg «Let it Be» i en soul-versjon.

Både Lene Marlin og Martin Danielle valgte deg, men du valgte Lene Marlin. Hvorfor?

– Jeg hadde veldig lyst til å ha Lene Marlin som mentor. Så jeg ble glad da hun snudde seg. Selv om samtlige fire hadde snudd seg, ville jeg valgt henne.

Hvordan foregår prosessen fram mot det som kalles «knock out-rundene»?

– Min mentor velger hvilken låt jeg skal synge. Så jobber vi sammen om hvordan den skal framføres. Min mot-duellant er veldig dyktig, så det blir en spennende duell. Jeg blir for øvrig utrolig godt ivaretatt i denne store produksjonen. Og det blir mye oppmerksomhet. Det er jeg egentlig ikke så glad i, men det er jo en del av å være med i The Voice.

Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Tom Egelands bøker om den spesielle arkeologen Bjørn Beltø er både spennende og interessante. Da jeg var noen år yngre var det Harry Potter-bøkene som fenget mest.

Hva gjør deg lykkelig?

– Sommerferiene i pappas båt sammen med familien.

Hvem var din barndomshelt?

– Foreldrene mine.

Hva misliker du mest ved deg selv?

– Jeg er litt tilbakeholden. Hvis jeg skal ha en framtid på scenen så bør jeg nok være noe mer framoverlent.

Hva gjør du når du skeier ut?

– Da steker jeg hamburgere og ser på en film. Eller jeg drar hjem til «mamma og pappa-hotellet» i Sarpsborg og nyter dagene der.

Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Jeg er veldig engasjert i at mindreårige skal ha det bra. Og jeg demonstrerer gjerne mot dyremismishandling.

Er det noe du angrer på?

– Ja, jeg er ikke så flink til å følge hjertet. Det blir ofte til at jeg heller følger fornuften.

Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Donald Trump. Hvis vi sto fast i en heis ville han ikke greie å komme seg unna.

Annonse