Annonse
Sapere Aude Gitar Duo

Romantisk musikk fra 1800-tallet

Gitarduoen Sapere Aude Gitar Duo har spesialisert seg på musikk fra Mozart og Beethovens tid. Søndag spiller de i Metodistkirken.

Annonse
Sarpsborg24

Det er en unik duo som tar turen til Sarpsborg. Gitarist Gjermund Titlestad er begeistret.

- Dette er en veldig spennende gitarduo som består av Andreas Lines og Karl Michelson. Dette er kanskje Norges eneste gitarduo innen sitt felt. De spesialiserer seg på romantisk musikk fra det tidlige 1800-tallet, og fremfører den på historiske instrumenter. De har de siste årene drevet utstrakt konsertvirksomhet i Norge, og er i ferd med å etablere seg som en av landets fremste gitarduoer innenfor tidligmusikkfeltet. De gir i 2017 ut sin debutplate, med musikk fra 1800-tallets Paris, opplyser Titlestad.

- Til konserten 23. april har de satt sammen et program med både kjent og mindre kjent repertoar fra den tidlige romantikken, av blant andre Fernando Sor, Napoléon Coste og Fernando Ferandiere. Duoen vil gi publikum en autentisk opplevelse av 1800-tallets gitarmusikk, slik den kanskje kunne høres ut i sin samtid. Med sin historisk informerte tilnærming, kombinert med briljant virtuositet og gnistrende samspill kan Sapere Aude Guitar Duo tilby publikum i Sarpsborg en unik konsertopplevelse.

 

Annonse