Annonse

Regjerende mester er klar for nok et NM

Tommy Kamhaug (20) fra Sarpsborg Karateklubb er regjerende norgesmester og er en del av Kampsportforbundets satsningsprosjekt mot OL 2020. Om en uke er han klar for å forsvare tittelen som Norges beste.

Annonse
Sarpsborg24

Sarpingen Tommy Kamhaug trener hver dag og er karateutøver på heltid. All trening siden 10-årsalderen er i ferd med å betale seg. Knallhard jobbing kan ta han til OL i Tokyo 2020, men først skal han forsvare sine meritter her til lands.

Tommy stiller i klassen -67kg for senior herrer.

- Akkurat nå er han i Rotterdam, Nederland og skal konkurrere i Premier League. Selv om fokuset er på Premier League denne helgen (18.-19. mars), har han forventninger om å forsvare tittelen og vinne NM neste helg. I forkant av Rotterdam har han sammen med landslaget vært på treningsleir i England og Slovenia, forteller sportssjef Dag Jacobsen.

Selv om NM nå er et mål, er det bar et delmål på veien mot det store målet: OL.

- Dette er en mulighet jeg er utrolig takknemlig for. Det å faktisk ha muligheten til å satse alt og bruke all min tid og energi på noe jeg elsker. Jeg føler meg veldig heldig., forteller Tommy på mail fra Rotterdam.

Overgangen til å være fulltidsutøver har vært en utfordring. Det å tilpasse både kropp og hode til den økte treningsmengden har tatt tid, men det har han blitt vant til nå forteller han. Fulltidslandslaget trener to økter om dagen med både karatetrening, skadeforebyggende trening og fysisk trening.

NM arrangeres av Norges Kampsportforbund, Mizuchi Karateklubb og Lørenskog Karateklubb helgen 25.-26.mars i  Rud Idrettspark i Bærum. Det er påmeldt nesten 500 karateutøvere fra 84 klubber i Norge. Det arrangeres NM i semi- og fullkontaktkarate innenfor godkjente regelverk i ulike stilarter.

Annonse